Ramadhan tiba lagi…

Alhamdulillah…dapat lagi bertemu dengan Ramadhan tahun ni…..

lagi best..kali ni berpuasa selama sebulan kat rumah…yeahhhhh….sebab saya masih student..so skrg ni cuti panjang b4 masuk balik belajar…(suke bebenor kome nye)..

bile berpuasa kat rumah ni kan, rasanye tk banyak sangat perkara yang mengurangkang pahala puasa ni..sebab tak banyak bercakap..kan kan kan.. ye la..bile duduk kat luar,nak nak dengan kengkawan, banyak la bende nak di bualkan, dikatakan..so perkara2 yang diperkatakan tu mungkin boleh mengurangkang pahala puasa..( ini just pendapat saya yang memerhati)..keh keh keh..

Alhamdulillah..dapat gak terawikh berjemaah kat masjid & surau …

selain tu..dpt rilex2 dari serabut otak..hahaha.. hari2 duduk rumah..mmg best la….

 

 

~Summay:2010 in review

~ni sedikit summary tntg ke”aktifan” my blog (bukan aku bt….org wordpress yg send..so aku post je la……)

so ni post pertama aku untuk tahun baru ni………hiihihih

so check it out……

The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads Fresher than ever.

Crunchy numbers

Featured image

A Boeing 747-400 passenger jet can hold 416 passengers. This blog was viewed about 2,000 times in 2010. That’s about 5 full 747s.

 

In 2010, there were 25 new posts, growing the total archive of this blog to 68 posts. There were 4 pictures uploaded, taking up a total of 556kb.

The busiest day of the year was June 10th with 51 views. The most popular post that day was Makin hampir, makin banyak….

Where did they come from?

The top referring sites in 2010 were facebook.com, budakvillage.blogspot.com, atie88.blogspot.com, fakhruru.blogspot.com, and alberangque.wordpress.com.

Some visitors came searching, mostly for avatar, kolej za’ba um, minggu haluansiswa um, haluansiswa um, and gambar baby comel.

Attractions in 2010

These are the posts and pages that got the most views in 2010.

1

Makin hampir, makin banyak… April 2010

2

Tamat sudah Minggu Haluansiswa UM 09/10….. July 2009
2 comments

3

ThAnk YoU fOr bEiNg My FrIeND…….. February 2010
3 comments

4

~Tamat sudah Minggu Haluansiswa 2010/2011 dan Minggu Interaksi Za’ba July 2010
3 comments

5

Pembantu Mahasiswa 2010/2011 : 1 June 2010
3 comments

Categories: Kita in karut ngarut

esok exam………(22/11/2010)

JADUAL EXAM SEM 1 2010/2011

22/11/2010

Sains Awal Kanak-kanak (Sir Fauzi)

9.30pagi -11.30 pagi

BSEC 101

 

24/11/2010

Bahasa & Kesusasteraan Awal Kanak-kanak (Dr.Chew)

10.00pagi -12.00 tghr

BSEC 101

 

25/11/2010

Prinsip Teknologi Pengajaran (Pn. Rafiza)

11.30 pagi – 1.30 petang

APM

 

27/11/2010

Kesihatan & Keselamatan (Pn. Hafizah)

9.00 pagi – 11.00 pagi

BSEC 101

 

*1/12/2010*  (MINOR PENDIDIKAN KHAS)

Strategi Kurikulum & Penilaian Dalam Pend.Khas (Sir. David)

8.30 pagi- 10.30 pagi

Audi KPS

~MOOD EXAM..SAJA POST JADUAL EXAM….

~BUDAK SPM PON EXAM GAK….

~FINALLY, GOOD LUCK GUYS….ME ALSO~

 

saya amat minat cite Avatar:The Last Airbender……….. :-)

sebermulanya begini………..

pada suatu hari yang terang……….tinggal la 3 orang budak di rumah yang ketiadaan ibu & ayah kerana pergi menunaikan fardhu haji..

yang ketiga pergi ke sekolah..lalu tggl la 2 orang budak perempuan menjaga rumah…….haahahha

(dah stop ngarut)………..

satu hari tu , aku rasa agak bosan, then pinjam la hard disk adik aku,nk tgok kot2 ade cite br dia download, so aku tgok, ade muvie the last airbender..

aku tk sempat tgok tayangn cite ni sbb bz ngan keje….nsb baik adik aku download..

so dpt la aku tgok…1st tym tengok…wahahahah..mcm best je….

so try la tgok cartoon version plak….

WAHAHAHAHA…LAGI BEST!!!!!!!!!!!

dlm cartoon ade 3 book..(sama je ngan muvie..cume br book 1 br keluar

yg boleh aku simpulkan pasl tema cite ni ialah persahabatan…………..pasal cinte sikit je…

tapi cite ni mcm tergantung….sbb zuko tk th mak dia kat ne….

semua org patut tgok cite ni……….

ni la 1ST CARTOON YG AKU TGOK DR AWAL SAMPAI HBS DAN AKU AMAT MEMINATI CITE NI……………….

sebenarnye..ramai confuse yg cite avatar (yang makhluk warne biru tu) cite ni..alih2 tgok cite lain…

tp cite tu not bad gak…sbb guna high teknologi..

tp aku tk minat cite tu…

 

ni cartoon version...........

Avatar:The Last Airbender

tp…..dlm cartoon and muvie adela diorg tukar sikit….

diaorg ambil part2 yg penting je…

tp aku lbh suka cartoon……..

huhuhu…

k la akhir kata

APPA! YIP YIP!!!

 

 

lesen ooo lesen………

November 9, 2010 3 comments

fuh……..hr ni sungguh menakutkan tol…………sebab ape?? hahaha ni nak story………

cite pasal lesen L aku yg dah nk expired, ngan test kete…

hari ni aku repeat test kete…. bhagian bukit, parking ngan 3 penjuru… agak menakutkan gak la bile tgok muka JPJ …

yg pelik nye bile latihan tk de plak aku nak takut sampai gigil kaki, lutut….

actually aku gagal ms 1st tyme test…… takut punye psl ditmbh dgn serabut dlm kepala otak aku ni..

1st tyme test buln 12 tahun lepas..hahaha.. gile kan..setahun baru nk ambil repeat… dh la nk dekat expired lesen L tu..

akibat tk nk repeat semua sekali untuk buat lesen yg baru, aku nekad (ayat tk boleh blah)… nak lulus gak test kali ni..

malas dh nk repeat2, gi tmtp ujian, and seantero dgn nye..malas dh jumpe JPJ tu…

so diwaktu study week dan cuti 2 minggu ni aku pon selesaikan la test repeat ni (mcm ambil exam la plak)

so Alhamdulillah lulus gak walaupon mulut bising, kaki menggigil, tangan sejuk… (tak th sbb ape)…

tq semua yg support termasuk pak cik JPJ (PAK CIK KE??)……..happy la gak sbb dh tak perlu nk ngadap JPJ…

SO LA NI AKU DH DPT LESEN P……….

……….tapi rasa mcm tk confident je nk bwk kete……….. ok need tyme…

 

Bowling mood,Exam mood,Haji mood, cuti mood, home sweet home mood, moody……hahaha

banyak cite ni , so kn buat story by part;

Part 1:

my parents gi haji…alhamdulillah, stelah setahun kot menunggu.. finally dapat gak ayah , mak and mak uda gi menunaikan fardhu haji….so 25 oktober tu, kitaorg gi kelana jaya utk hntr mak ayah … best tgok org nk gi haji…….. huhuhu

rumah???? sementara mak ayah tak de iman yang  jaga..dia off dr hostel….mak suruh ..tak de org nak jaga rumah..and yg paling happy dpt bwk kete gi sekolah..happy la awk ye iman…udah mcm cikgu beso… nsb baik tak ade vios ke kt umah ni..kalau tk..yg tu awk bwk gi sekolah….

dah2 ngarut… so disbb kan dia je tggl kat rumah..aku pon dlm 3 minggu cuti, so aku decide nk balik rumah..konon2 nk jg rumah la..padahal nk settlekan bnde lain…….so tggl la kami berdua kt rumah yg panjang ni…….(mcm ddk kt sarawak plak)…. .konon nk cr ketenangan la sgt kat rumah setelah “PATAH HATI”……….awat???? hahaha….. tk de bnde pon….no big deal…….

-end part 1.

part 2:

30 oktober 2010…ade 2 cite…

cite 1:

SUKMUM tenpin bowling wanita….so mula2 aku jd pengurus je…ye la suka kan jd pengurus..alih2 nina tarik diri last minit atas sbb2 tertentu..

so tterpksa la aku main..seramai 8 org wakil utk tenpin bowling wanita…….

main kat pin junction e@curve….seharian kat sana…penat la gak main utk 4 game…hbs bengkok jari..ye la aku mn professional pon…

tgok atlet2 kolej lain main..wahhh dasyat..siap ade pemain kebangsaan lagi…AMAT DASYAT….hahahha..

maybe tahun ni tak de rezeki……… no placing…..tk pe la..dh cuba yg terbaik..apa2 pon tahniah kat semua atlet tenpin bowling wanita… anggap semua tu utk fun2..huhuhu….

cite 2:

hbs je tenpinbowling dlm pukul 6…kitaorg bertolak balik…tunggu van punya la lama..tb2 dpt msg dr sukarelawan operasi tabung haji…….

ye..mlm tu aku jd sukarelawan utk operasi tabung haji bg penerbangan KT 76……so msg tu suruh tunggu kat kolej lps maghrib… mak aih..tak th la sampai kolej pukul brapa…..sempat ke tak nk bersiap, baju tak iron lg…hope la sempat..

6.30 van sampai utk hntr balik kolej….sampai kolej dlm pkul 6.50…ape lg..terus berlari balik bilik……..iron baju, mandi…tb2 dlm pukul 7 lbh dpt msg drpd sukarelawan TAHA , KT 76 delay pukul 1.30 pagi…and tunggu kat kolej dlm 10 malam br org dr tabung haji pick up utk bwk ke kelana jaya………

hurmmm….agak terkejut gak la…dh siap2 tb2 postponed…nk bt mcm ne kan..so decide nk berehat jap…

mlm tu geng2 FESTKUM seramai 7 orang join jd sukarelawan TAHA….

siapa?? hahaha..org tu ialah..aku, intan, su, gayah, arif, syam, ain……………..seronok sngt dpt berkumpul ramai2…

so dlm pkul 11 kot jemaah haji masuk ke dlm bangunan tabung haji utk check in…lalu kami pon mulakan tugas kami mlm tu….excited ..

kitaorg ditugaskan angkut hand luggage jemaah haji untuk dibawa ke dewan taklimat…

fuh naik turun..naik turun gak la….agak2 brapa kilo hilang..hahaha..even penat…tp gembira dpt tolong org..

mlm tu seramai 300 lbh jemaah haji yg akan bertolak ke tanah suci..semoga mereka mendapat haji mabrur..insya ALLAH…….

ade jemaah haji yg bawa semua keluarga nye pergi ke tanah suci……mungkin rezeki keluarga ngan anak2 nye kan…….. so kumpul la duit dr sekarang kalau nk gi haji awal…. muda2 la bgus gi sana…sihat and cergas lg kan………

dlm pukul 3 pagi semua jemaah haji bertolak ke KLIA…so dah selesai tugas kami….berehat jap sambil minum2…then dlm 3.30 pagi kitaorg bertolak balik…..

seronok sgt mlm tu…

esoknya..konon aku nk blik rumah..tp tk jadi sbb lenguh2 badan akibat main bowling tk beringat….so decide balik isnin…….

hahahha

-end part 2

part 3:

seperti yg dijanjikan..aku pon balik la rumah pd hr isnin bus jam 1.30 petang..selamat tiba rumah dlm pukul 4….

bermula kehidupan suri rumah….hahahaha

but still mcm studnt…

bangun lps bt breakfast utk adik..ape lagi..tdo la balik…haha…

study ntah bila la ……….so esok insya Allah akan mula utk study…….sikit2 lama2 jadi bukit…….

(mood cuti kan..so buat ala2 cuti la…)

-end part 3

………………….

Categories: Kita in karut ngarut

mencari atau dicari………….

October 9, 2010 3 comments

kali ni post tentang soal hati……hahaaha

well, ramai dah kawan2 aku yang sama baya ngan aku dah berkahwin…

plus dah beranak pinak pon ade..yang kahwin secara tiba2 pon ade (tk couple, tak apa..tup2 dah khwin)

biasa la..jodoh di tangan Tuhan………..perempuan baik untuk lelaki yang baik, dan sebalik nya…

AKU????aku bukan se”desperate” sangat nak khwin2 ni…….. sbb tak de lagi bakal “husband”nya…

calon tu..tengah berkira…couple apatah lagi………

asyik busy je memanjang….mmg tk sempat mencari……..

tapi…ade kah aku dicari…

kalau dicari nak kunci notice board, nak latterhead ade la..

tapi dicari untuk dijadikan sebahagian dlm hidup…tak de lagi….

sebenarnya mn betul..kite kn cari or mencari??

kalau kite dh ade pilihan hati..tapi takut nak bgth???mcm ne plak kan??or nk tunggu dicari..??

mmg pening la bile fikir hal ni…

so far aku boleh la lagi pendam2 bende ni…….

sbb aku yakin aku tak boleh nak manage hubungan tu nnt..

tapi kadang2 jeles gak dgn member2 yang dh khwin..dah ade anak kan……….

tak pe2…..seperti ayat di atas, jodoh,ajak,rezeki semua ditangan Tuhan.cume kite sebagai manusia je kn pandai mencari yang terbaik utk hidup kite…

kan2….

hurmm..k la..nak bersiap utk meeting pagi2 ni..hahaha..

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.