Archive

Archive for the ‘Kita in Universiti Malaya’ Category

esok exam………(22/11/2010)

JADUAL EXAM SEM 1 2010/2011

22/11/2010

Sains Awal Kanak-kanak (Sir Fauzi)

9.30pagi -11.30 pagi

BSEC 101

 

24/11/2010

Bahasa & Kesusasteraan Awal Kanak-kanak (Dr.Chew)

10.00pagi -12.00 tghr

BSEC 101

 

25/11/2010

Prinsip Teknologi Pengajaran (Pn. Rafiza)

11.30 pagi – 1.30 petang

APM

 

27/11/2010

Kesihatan & Keselamatan (Pn. Hafizah)

9.00 pagi – 11.00 pagi

BSEC 101

 

*1/12/2010*  (MINOR PENDIDIKAN KHAS)

Strategi Kurikulum & Penilaian Dalam Pend.Khas (Sir. David)

8.30 pagi- 10.30 pagi

Audi KPS

~MOOD EXAM..SAJA POST JADUAL EXAM….

~BUDAK SPM PON EXAM GAK….

~FINALLY, GOOD LUCK GUYS….ME ALSO~

 

stress dikala menjelang raya………

September 3, 2010 3 comments

bukan stress ngan nk buat kuih pe, nak pasang langsir ape, lemang, ketupat segala bagai..tp stress dengan bebanan keje……

wahhhhh baik punye keje aku dpt sem ni……. beban tugas berlmbak2..asgmnt tk payah kire la…beratur je nk kn hntr..

pelik aku…..ape sebenarnye ni……….

cerita 1:

dulu kata ikut je,,,,skrg tiba2 nak ubah2 plak…….

tak ke nyusahkan kami……

then kami dipersalahkan oleh org lain..

wahhh….hilang dignity je rasa……

pop……mcm tu je kan…..

yg the rest pon…….

try ddk kat tmpt aku…

br th mcm ne rasa kan…..best ke tk…

alah,,sblm2 ni pon mslh bnyk gak korg timbul..

alih2 hilang punca…cr aku..

lupa dah kan semua tu..

hidup nk blame org..senang kan…

cerita 2:

lelaki2 jgn bagi pengharapan kat perempuan……

bile prmpuan dah fall in luv ngan korg..then senang bleh korg kata..

“aku nagn dia tk de ape2 la..propa je dulu” haahahha senang kan..

ape2 pon…..fikir la baik buruk sblm nk main2 cintan cintun tu..

hurmm…..aku pon hampir la..tp……….(hahaa..mls la cite)

cerita 3:

org berpusu2 nk blik raya..aku pon nk blik..so esok aku nk balik..

malas nk bt ape2 keje dah..

otak fikir nk balik..

……yg tak blik..sila jaga um..wahhh..great….

ok..malas dah ngarut….

selamat hari raya semua..nnt post pasal raya plak..(kalau rajin)

i’m getting older..

August 29, 2010 3 comments

28 ogos 1987..ni usia aku dah menjangkau 23 tahun..(tak tua lg ni)..ha

mesti parents aku ckp..pejam celik pejam celik dah besar anak mereka yg no 5 ni..hahhahaa… (suka suki je aku ni)…

alhamdulillah..aku diberi peluang untuk bernafas lg…means..makin meningkat usia ak.makin dekat nagn kematian…

hope aku menjadi hamba yang beriman kpd penciptaku…

banyak wish yang aku dpat..tq 4 the all wishes.. and tk lp juga yang celebrate besday ak… juwir, fatin, shahril, ecah, big, ijat…1st tyme makan kat THE SPHERES tu…hahaah…siap ade org blnje lg…anywhere tq..i will remember this moment…pastu terserempak plak ngan ruru, arie, wan syafiq & safwan..ape lg..bergmbar la kami..

tk lp jugak wish dr my parents….tq mak & ayah cos berjaya mendidik kami adik bradik menjadi org yg berguna.

(walaupon kadang2 perangai sorg2 tk semengah)…especially anak yg no 5 ni la..hahaa

tak lp jugak pd kwn2 aku ms diploma dl,,,,ingt lg korg kat ak..thanks a lot..rindu ms dl..

walaupon umur dh meningkat..but aku still rs ade sumthing missing in my life…hurmmm i will find out one day..

(ruru tq  4 the present..so cute..) : )

~Kembali menyibukkan diri….

yeahhh,,,,,setelah beberapa lama tk update.akhirnye ter”update” gk blog ni….

Lepas je Minggu Haluansiswa , Minggu Interaksi Za’ba, now jalani hari2 yg mencabar…(cabar sngt)

hurmm dh nk dekat puasa ..Hope Ramadhan kali ni lbh baik dr Ramadhan seblm nye…

aku disoal oleh member lelaki hr tu..hahaha..soalan nye.,.”ko dh hbs gnti puasa ke?”…hahahhaha…ni mybe killer question kot…ngan bangga nye aku menjawab.. “of course la dh hbs,,,,aku tk suka gnti lmbt2 ni..”

yelah..biasanye nk dkt puasa ni la ramai yg baru nk gnti puasa…tu ok la kan kalau gnti..yg tk gnti mcm ne plak?? huuuuuuuu…..mcm2 hal …

then…crte kt um plak..mcm2 hal la gak..

aku br je trime 2 kali watikah perlantikan jtk kolej..so position nye SETIAUSAHA…haaha…sinonim tol ngan jwtn tu…

crite um lg…br2 ni ade kes student jatuh dr tgkt 5 kt kolej 12…ngeri gk la dgr and baca kisah nye,,, so after kes tu..keselamatan di um dipertingktkan.. nak2 kat kolej2 kediaman…kami siap kn ceramah free dr datuk tnc…suruh jg keselamatan budak2 kat kolej..hope tkde dh kes2 mcm ni..

oo….ade lg cite..skrg ni Festival Konvokesyen UM..(FESKUM) …pengarah kwn aku…sian dia..makin kurus je..hahaha (sory ilyas)..

hope semua berjalan lancar.. and tahniah siapa yg konvo tahun ni…

aku??lmbt lg..2 thun lg…oo next year adik aku konvo…(tu crite lain kali la)..

k…agak sikit crite kali ni..sbb aku malas nk menaip..lain kali je la…yek..

k bye…huhuhu

~Tamat sudah Minggu Haluansiswa 2010/2011 dan Minggu Interaksi Za’ba

yeah..setelah 2 bulan dok ngadap gerak kerja PM..finally hbs gak MHS…..suke2 sbb tak penat2 dah after this nak handle budak..g sana sini…. tido pon tyme tu tak cukup.. so kini la masanya nak qada’ tidur….hahahaha… MHS kali ni mmg penat la..asyik keluar masuk kolej je..g padang la..g dtc la..tp yang penting seronok… seronok bila budak2 kat dalam dtc..kitaorg PM2 dibuai mimpi di foyer DTC…ditingkat 3 DTC dan tempat2 lain..haahah…. mmg best la.. ade yang siap dating lagi…..sape tu?? (hidup kn pandai cari peluang kan??)

APA YANG MENARIK TENTANG MHS..

ada macam2… sukan la…pertandingan kesenian dan debat… yang paling best SENAM SENI…letih ooo… boleh kecut perut kalau baut tiap2 hari…. then ada la slot2 lain.. utk kolej Za’ba ni..last year timbalan menteri pengajian tinggi datang…. this year menteri sendiri datang.. mau nye semua tak kalut..dengan hari tu nye la ade taklimat PTj …. spotcheck UMCARES dan lain…..so far ok la…PM2 ZA’BA kan expert….huhuhu…

yang lain2 dah tk de kot…nnt aku sambung cite MHS versi panjang..(laporan tak siap lagi)….

Minggu Interaksi Za’ba..

malam ni kemuncak utk MIZ…so far ok la komitmen antara junior and senior….tp biasa la..ujung2 minggu ni ramai yang nak balik…so makin lama makin sikit plak budak… tak pe la..yang ada buat yang terbaik utk persembahan malam ni,,,, ade hadiah menarik menanti anda…

MEH CITE PASAL AKU PLAK..

aku biasa la..mcm ni la kehidupan aku….tgh fikir mcm ne nak simpan barang2 tanpa guna kawasan yang luas….nk simpan dlm kotak..mcm tak efisyen je… ntah la…. bnyk tol barang2 aku ni..

mak dah call tnya bile nk balik..mmg nak balik..tp tk th bile…ujung minggu mesti ade keje…. insya Allah next week…

skandal???? oo biarla rahsia….(tibe2 je kan..nk publish kat sini..motif????)

k dh selesai…nk bersiap g balut hadiah plak….bye…

Pembantu Mahasiswa 2010/2011 : 1

Lama dah tk update…yg dlm draft pon tk sempat post…. hurmm dengan masa yang ada ni, aku nk update blog ni ha…

still ingat post Tentang PM tahun lepas ??? so buat kali keduanya aku jadi PEMBANTU MAHASISWA untuk kolej aku… means that cuti aku , aku habiskan dengan PM ni…

dah sebulan lebih duduk kat kolej dengan buat gerak kerja untuk MINGGU HALUANSISWA yg bakal berlangsung 4-11 julai..

tahun ni semua PM 30 orang..lebih sikit dari tahun lepas…dan dibantu dengan 5 orang fasi…

sekarang tinggal lagi 3 minggu sebelum MHS berlangsung…. pelbagai ragam, attitude yang dapat aku peratikan…

dari yang atas sampai la yang bawah… masing2 ade sifat , emosi, id, ego dan pemikiran yang tersendiri….

aku pon sama la gak….

Majlis Tertinggi Pembantu Mahasiswa Kolej Kediaman Za’ba dah dilantik…

aku still jawatan yang sama dengan tahun lepas …..Setiausaha ….

aku cube buat yang terbaik untuk tahun ni….

then antara MT2 ni..majoriti dari kalangan kawan2 yang rapat… so far..tak de masalah yang timbul antara kami…

Alhamdulillah..dalam beberapa hari yang kami lalui..pelbagai masalah timbul…

kami PM2 cuba tangani dan selesaikan  masalh bersama.. tak nak salahkan orang lain…

Yang baik jadikan tauladan…yang tak baik jdkan sempadan….(erk???betul ke tak perumpamaan ni)??

even ramai dikalangan kami second tymer PM…but we still need tunjuk ajar ….

gembira la gak sebab ade yang sudi beri tunjuk ajar eventhough busy ngan perkara lain..

HOPE MINGGU HALUANSISWA TAHUN NI DAPAT BERJALAN DENGAN LANCARNYA….THANKS EVERYONE…:”)

Pengakhiran dan Permulaan…

yeahhhh…dah lama tak update……so nk update la ni…

hurmmm..maka dengan tak rasminya berakhir lah sesi 2009/2010….

then tanggungjawab aku kat “sini” pon dgn tak rasmi pon berakhir...(but, actually nope)..

banyak lagi perkara,bende aku and yang lain2 kena settle kan…..

macam-macam perkara aku lalui, pengalaman yang aku timba, salah faham yang tercipta,

kenangan yang aku dengan mereka lakarkan, semua aku pelajari…

hope akan terus jadi panduan untuk aku… bukan senang sambil study dok bz ngan komitmen lain….

kalau tak, bak kata ustazah aku tyme sekolah dulu..HANYUTTTTTTT…..

exam pon berjalan dengan lancar, walaupon ade sedikit perubahan disaat2 akhir (lagi 2 jam nak xm baru th tukar tyme xm)…..

so tunggu dan lihat je la result aku nnt…..(nak kn paparkan gak ke kat sini??)huhuhu

selama satu sesi ni boleh aku katakan best la….(ye la..aku akui)….keje ngan kwn2 aku ni ha….

perangai masing2 termasuk aku la..boleh dikatakan verity la…. boleh masuk Malaysia’s Got Talent (tu pon kalau ade)..hahaha

hurmmm….

SO, APE YANG MULANYA????

hehhehehe….so dgn ini, aku jadi org2 biasa balik, dan terus berkhidmat utk kolej aku…huhuhu

now i’m CALON PEMBANTU MAHASISWA….ni kalau dapat …mean aku jadi PM kali kedua la..

esok bermula lah Kursus 1 hari dihari raya kat kolej ni..(ok dah ngarut)…kursus 1 hari di kolej….SEHARIAN ye…sampai malam…

so selepas itu, bermula gerak kerja…..tgok la aku dapat biro ape kali ni..huhuhu..hope yg senonoh2 sikit la…..

yg kena ngan gaya ngan personalitiku ini…huahuahua….

k la…malas nak ngarut…

eh jap lupa….nk bgth…my parents sekarang sedang berserunuk2 selama 3 minggu di Belfast …huhuhu..hope sihat2 aja hendaknya…..

Belfast tu di UK…..(sambil mengharapkan my parents belikan ipod touch utk aku..\(^o^)/)

aku plak lepas ni akan gi INDONESIA 1 minggu….utk projek aku..huhuhu….(excited terlampau kot)

terkejor2 eden nak bt keje nnt…

k..see u later…hehehhee