Archive

Archive for March, 2010

FaTwa PuJaNgGa………..

AKU ADDICT GILER NGAN LAGU NI..TK TH PE HAL…

LEPAS JE TENGOK BUDAK KOLEJ 9TH PERFORM LAGU NI TERUS SUKA…JUARA PLAK TU….

ADE UNSUR2 KERONCONG GITU (YE KOT)….HUHUHU

Telah kuterima suratmu nan lalu
Penuh sanjungan dan merayu
Syair dan pantun tersusun indah, sayang
Bagaikan madah fatwa pujangga

Kan kusimpan suratmu nan itu
Bak pusaka yang amat bermutu
Walau kita tak lagi bersua, sayang
Cukup sudah tanda setiamu

Tapi sayang sayang sayang
Seribu kali sayang
Ke manakah risalahku
Nak kualamatkan

Terimalah jawapanku ini
Hanyalah doa restu Ilahi
Moga lah Bang kau tak putus asa, sayang
Pasti kelak kita kan bersua

Categories: Kita in karut ngarut

Hope it will be fine after this……………

macam2 dah terjadi…lepas 1 datang lagi 1 masalah….

sekarang ni bz ngan FESTIVAL SENI ’10………..semua kolej harapkan kemenangan……..

placing utk kolej ak dah bnyak dah….

so tinggal seminggu je lg utk FESENI tamat…….

semua orang pressure….

PRESSURE dengan perangai masing2 yang banyak kerenah….

dari apa yang aku observe….

yang join FESENI balik2 muka yang sama….

AKU?????

hehehehe..aku tak join pon….lebih suka tolong sikit2 je ….

lagipon sekarang ni tengah bz ngan projek PROPEZUM …

and aku harap projek ni menjadi gak….

SEKARANG….the important thing….change my attitude…

HAHAHAHA….TERUK BEBENOR PERANGAINYE…

cuak gak dekat seminggu…

NI APA KES??

kesnye ……akibat laser melaser tak menentu….then aku gak yg bermuram durja…..

tahu pon aku hidup ni memerlukan kerjasama (cewah) dari orang lain…

so lepas ni jangan nak gadoh2 dah…(rasa dalam alam perang psiko jek)

FINALLY….aku dimaafin…..hahahah

sebagai balasan…aku balik kampung (even tak de kena mengena pon)

BERBALIK SEMULA CERITA FESENI

kepada mereka yang join FESENI…..jgn la down….kalah menang adat bertanding…cuba lagi next year..

kepada JKP KREATIF ….. korang dah lakukan yang terbaik…..tingkatkan usaha….

anggap la ape yang terjadi ade hikmahnye…. jalankan tanggungjawab dengan baik…

nanti aku bagitau keputusan utk kolej aku yek….

(iklan) JUWIR…1 pas free utk akak bleh???huhuhu

K LA..DARI DOK NGARUT2 BAIK AKU END THE STORY…

(coming up next….my new nephew story)….yeah!!!!!!!!!!

Happy,sedih,kecewa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 & 13 mac tarikh bg dinner kolej aku Malam Anugerah Za’ba (MAZ) ngan Malam Gemerlapan PAKK….

12 MAC

Bermula dgn MAZ….Macam2 yg menimpa MAZ, FINALLY dpt gak berlangsung dgn jayanya….aku agak happy bile dianugerahkan 3 award…..1st Anugerah Jasa Budi, 2nd Anugerah Penglibatan TerbaiK & 3 rd Anugerah Permata Harapan (TAHNIAH GAK KAT KHAI NGAN NAIM)……

aku ingat dinner MAZ berlalu ngan ceria la…AKU SANGKAKAN PANAS HINGGA KE PETANG, TAPI HUJAN DITENGAHARI….. aku rs nak mengamuk, nangis, benci, geram and seangkatan dengan nya…..aku balik dengan perasaan yang marah yang membuak2……….geram nagn situasi tersebut

13 MAC…..

pagi ada Sambutan Maulidur Rasul peringkat UM….aku tahu sambutan ni dah terlambat..tp Alhamdulillah dpt dijayakan gak…..TAHNIAH KEPADA JUNIOR AKU…..tapi yang rs kecewanya bile hanya 4 5 kolej je yang hantar penyertaan….YA ALLAH……sikit bebenor……nak tak nak kena teruskan gak….

hmmm skali lagi tahun ni aku dpt join perarakan….. kolej ak pon ramai yang pergi especially budak BALAI ISLAM….tapi sambutan dr pihak J** **KĀ  amat…amat..amat la mendukacitakan….aku rasa semua dah dpt msg yg aku bg….tapi…….hmmmm biasa la..program2 berunsur agama ni kan kurang nk diberi perhatian….

Malam plak ade Malam Gemerlapan PAKK…event ni buat kat Restoren Puteri kat TTDI…agak meriah la…..TAHNIAH kpd Syima….tp untuk diner ni mmg perasaan gembira dah tinggal 30%……kemarahan aku tak reda lagi…

untuk kedua-dua diner ni ak tak ambil pon bnyk gmbar….ntah la..mungkin perasaan EXCITED DAH TAK DE……

HMMMM……..dah la IZZAH…BUAT JE KEJE KO……

Sudah hampir…………

hr ni 2 mac dah…tinggal 2 3 bulan je lagi…. projek still ade lagi yang tak settle… komitmen pada tugas pon banyak lagi…and makin banyak bile aku terpaksa take over keje2 lain…BAIK NYE LA AKU NI (IKHLAS KE TAK AKU PON TAK TAHU)………………. Bagi aku asalkan keje tu settle ,sudah….. tk nk fikir dh ape2… tp biasa la, nak puaskan hati semua pihak bukan senang…. and now aku terpaksa merajinkan diri ni…..tapi aku rasa macam ade yang tak best pulak…..ye la.. ak ni siapa..cume orang bawahan aje…tp buat keje macam kolej ni aku yang punye…..ahhhh pedulikan ape org nak kata…..aku dah tak kisah….tak guna nak touching2 ni…..kalau tak, keje tak jalan…. now aku kena bijak tangani stress…. aku sekarang lebih banyak duduk kat bilik and of course la tidur yang menjadi pilihan aku untuk mereleasekan tension….. assignment still in progress…. study pon makin ok je aku rs…ye la..aku skrg lbh fokus dlm kelas…..asyik menyalin nota….ngantuk pon jarang dalamĀ  kelas (SBB DAH TELAN 2 BUNGKUS NESCAFFE B4 G KELAS)……..HOPE SEMUA BENDA AKU BUAT BERJALAN NGAN LANCAR…