Archive

Archive for the ‘Kita in (^_^)’ Category

Ramadhan tiba lagi…

Alhamdulillah…dapat lagi bertemu dengan Ramadhan tahun ni…..

lagi best..kali ni berpuasa selama sebulan kat rumah…yeahhhhh….sebab saya masih student..so skrg ni cuti panjang b4 masuk balik belajar…(suke bebenor kome nye)..

bile berpuasa kat rumah ni kan, rasanye tk banyak sangat perkara yang mengurangkang pahala puasa ni..sebab tak banyak bercakap..kan kan kan.. ye la..bile duduk kat luar,nak nak dengan kengkawan, banyak la bende nak di bualkan, dikatakan..so perkara2 yang diperkatakan tu mungkin boleh mengurangkang pahala puasa..( ini just pendapat saya yang memerhati)..keh keh keh..

Alhamdulillah..dapat gak terawikh berjemaah kat masjid & surau …

selain tu..dpt rilex2 dari serabut otak..hahaha.. hari2 duduk rumah..mmg best la….

 

 

saya amat minat cite Avatar:The Last Airbender……….. :-)

sebermulanya begini………..

pada suatu hari yang terang……….tinggal la 3 orang budak di rumah yang ketiadaan ibu & ayah kerana pergi menunaikan fardhu haji..

yang ketiga pergi ke sekolah..lalu tggl la 2 orang budak perempuan menjaga rumah…….haahahha

(dah stop ngarut)………..

satu hari tu , aku rasa agak bosan, then pinjam la hard disk adik aku,nk tgok kot2 ade cite br dia download, so aku tgok, ade muvie the last airbender..

aku tk sempat tgok tayangn cite ni sbb bz ngan keje….nsb baik adik aku download..

so dpt la aku tgok…1st tym tengok…wahahahah..mcm best je….

so try la tgok cartoon version plak….

WAHAHAHAHA…LAGI BEST!!!!!!!!!!!

dlm cartoon ade 3 book..(sama je ngan muvie..cume br book 1 br keluar

yg boleh aku simpulkan pasl tema cite ni ialah persahabatan…………..pasal cinte sikit je…

tapi cite ni mcm tergantung….sbb zuko tk th mak dia kat ne….

semua org patut tgok cite ni……….

ni la 1ST CARTOON YG AKU TGOK DR AWAL SAMPAI HBS DAN AKU AMAT MEMINATI CITE NI……………….

sebenarnye..ramai confuse yg cite avatar (yang makhluk warne biru tu) cite ni..alih2 tgok cite lain…

tp cite tu not bad gak…sbb guna high teknologi..

tp aku tk minat cite tu…

 

ni cartoon version...........

Avatar:The Last Airbender

tp…..dlm cartoon and muvie adela diorg tukar sikit….

diaorg ambil part2 yg penting je…

tp aku lbh suka cartoon……..

huhuhu…

k la akhir kata

APPA! YIP YIP!!!

 

 

lesen ooo lesen………

November 9, 2010 3 comments

fuh……..hr ni sungguh menakutkan tol…………sebab ape?? hahaha ni nak story………

cite pasal lesen L aku yg dah nk expired, ngan test kete…

hari ni aku repeat test kete…. bhagian bukit, parking ngan 3 penjuru… agak menakutkan gak la bile tgok muka JPJ …

yg pelik nye bile latihan tk de plak aku nak takut sampai gigil kaki, lutut….

actually aku gagal ms 1st tyme test…… takut punye psl ditmbh dgn serabut dlm kepala otak aku ni..

1st tyme test buln 12 tahun lepas..hahaha.. gile kan..setahun baru nk ambil repeat… dh la nk dekat expired lesen L tu..

akibat tk nk repeat semua sekali untuk buat lesen yg baru, aku nekad (ayat tk boleh blah)… nak lulus gak test kali ni..

malas dh nk repeat2, gi tmtp ujian, and seantero dgn nye..malas dh jumpe JPJ tu…

so diwaktu study week dan cuti 2 minggu ni aku pon selesaikan la test repeat ni (mcm ambil exam la plak)

so Alhamdulillah lulus gak walaupon mulut bising, kaki menggigil, tangan sejuk… (tak th sbb ape)…

tq semua yg support termasuk pak cik JPJ (PAK CIK KE??)……..happy la gak sbb dh tak perlu nk ngadap JPJ…

SO LA NI AKU DH DPT LESEN P……….

……….tapi rasa mcm tk confident je nk bwk kete……….. ok need tyme…

 

Nak still remain or change????

October 6, 2010 6 comments

haaaaaaaaaa……..mesti dok fikir remain ape kan…

hurmmm…..ni pasal blog..nk remain ngan blog ni or tukar blog lain…

sbb jeles gak tgok org gn blogspot…..aku plak gn wordpress…

wordpress ni menarik gak actually….tp susah nk dpt layout yang cun..tu yang nk tukar tu

then ,,,,application wpress ni aku still blur2..

blogspot plak nmpak mcm best..bnyk layout…application pon bnyk..

tp wordpress ni ade menariknye….

ntah la..maybe sbb aku bukan addict sgt pasal blog ni..tu yang tk ambik kisah sgt pasal blog..

dengan blog pon org boleh bergaduh, berbalah and macam2 lg..heeheh

so…bt ms ni tk terfikir lg nk beralih arah ..still remain kot..

cume lately bz banyak….sbb tu yg tk sempat nk explore wordpress ni…….

so..bile dh ok..akanku explore wordpress ni bg cun sikit……..

mungkin kah mengunakan photoscape dr si amatur ruru.haahaha

never ever…(mahal yuran dia letak).haahha

………………..

so,i decide….still remain la dengan worpress bt masa ni…….hahahaha

i’m getting older..

August 29, 2010 3 comments

28 ogos 1987..ni usia aku dah menjangkau 23 tahun..(tak tua lg ni)..ha

mesti parents aku ckp..pejam celik pejam celik dah besar anak mereka yg no 5 ni..hahhahaa… (suka suki je aku ni)…

alhamdulillah..aku diberi peluang untuk bernafas lg…means..makin meningkat usia ak.makin dekat nagn kematian…

hope aku menjadi hamba yang beriman kpd penciptaku…

banyak wish yang aku dpat..tq 4 the all wishes.. and tk lp juga yang celebrate besday ak… juwir, fatin, shahril, ecah, big, ijat…1st tyme makan kat THE SPHERES tu…hahaah…siap ade org blnje lg…anywhere tq..i will remember this moment…pastu terserempak plak ngan ruru, arie, wan syafiq & safwan..ape lg..bergmbar la kami..

tk lp jugak wish dr my parents….tq mak & ayah cos berjaya mendidik kami adik bradik menjadi org yg berguna.

(walaupon kadang2 perangai sorg2 tk semengah)…especially anak yg no 5 ni la..hahaa

tak lp jugak pd kwn2 aku ms diploma dl,,,,ingt lg korg kat ak..thanks a lot..rindu ms dl..

walaupon umur dh meningkat..but aku still rs ade sumthing missing in my life…hurmmm i will find out one day..

(ruru tq  4 the present..so cute..) : )

Ramadhan Al-Mubarak…….

Alhamdulillah….kite yang hidup ni diberi kesempatan lagi menjalani ibadah puasa….

so far so good..tapi sumtyme rasa missing sumthing… maybe banyak lagi kebaikan yang aku tak dpt buat dlm masa bulan yang berkat ni..

hopefullly dpt penuhi apa yang missing tu…

sambil jalani ibadah ni, aku juga busy ngan “keje” seorang student…wahhhhhahaa..penat eden..banyak keje maaa..asgmnt lagi..

harap dapat buat semua keje yang dh diberi due date tu..

k selamat berpuasa semua….

Banyak sangat la……

Ape yang banyak tuh???

eh jap2….b4 aku start crite aku…aku nk mintk maaf kat anak sedara aku…Irfan…(mcm la dia bleh bc blog aku ni)….

sbb nye???…sbb aku tk post crite tntg dia…kan aku dh janji nk crite tntg irfan…..dalam post Hope it will be fine after this……………


tp tak ter”post’ cos kat kolej aku ni wifi almaklum la ….kadang2 laju semacam….so….nnt2 je la….

ok berbalik pd cerite aku..

ape yang banyak tu….

actually ,bile aku tengok kat notice board bilik aku, baru aku perasan and terfikir….

mana aku nak letak sijil-sijil yang dalam frame…(well biasa la..org trima bnyk anugerah, so bnyk la sijil dlm frame tu…)

bile aku tgok balik file sijil2 aku..dh tk de pocket dah..semua full..tu pon terpaksa letak 2 3 sijil dlm 1 pocket….

hmmm….nak memanjangkan crite…aku ni tak aktif pon ms sekolah….

tyme skolah aku dl…boleh dikira brape sijil aku dapat….

yela..mcm ne nk dpt sijil…kronisme banyak tyme sekolah dulu…asal nak masuk je 1 acara….mesti tak dtrima masuk….

asyik pilih geng sendiri je..so aku pon malas nak ambil pusing…..

tapi berkat usaha…(ceeewahhh) aku ade la berjinak2 ngan kelab2 ni (bukan clubbing…..haram…) tyme ambil diploma dulu….

so aku dikatakan agak aktif gak la tyme kat Internatioan Islamic College a.k.a IIC…..

aku jadi AJK untuk konvokesyen…ade la sapu 2 3 jawatan (ooo…giler jawatan aku ni sebenarnya….)

then join Adventure Club yang terlalu adventure sampai tk terkata….

then pencapaian aku agak bagus la tyme kat diploma…asl dapat 3.5 je dpt DEAN LIST and dengan pastinya aku dpt sijil….

(OOOO BANYAK LA SIJIL NYE)…..

then masuk plak UM ni…

dah beso kan…tak kan la nak sijil2 lagi..

so aku pon malas nak ambil port tntg sijil2 ni…..

TAPI…no no no….jgn fikir aku tk aktif…aku still aktif and buat kerja, cuma tak mengharap dah sijil2 ni… (ikhlas ni)

tapi kalau ade org nak bg..aku trima je la….

hmm…so conclusion kt sini….SILE BELI POCKET PLASTIC UNTUK SIJIL-SIJIL ITU..NNT HILANG PLAK..HUHUHU…

lalu aku pon menjawab…..

YELA-YELA….NNT AKU ADE DUIT AKU BELI BANYAK2….SIAP UNTUK SIJIL KURSUS KAHWIN NGAN SIJIL NIKAH LAGI….HUHUHU… (gatai)

K dah habis ngarut…