Archive

Archive for the ‘Kita bile kurang stress’ Category

patut ke aku cube melupakan….???

October 2, 2010 6 comments

bile hidup banyak kenangan..

bile banyak kenangan….ade kenangan manis..ade kenangan pahit…

segala pengalaman mematangkan kite…

tapi kalau seluruh kenangan banyak yang pahit mcm ne??nk lupakan ke..

kadang2 kenangan pahit berkaitan ngan kenangan manis…so patut ke lupakan terus semua kenangan…

susah nk jawab bukan???

confuse..

kadang2 rasa…nak cuba lupakan semua…tapi boleh ke..

try..boleh ke??

so…biar jela..sandarkan pada kenangan..hahahha

stop ngarut.. hurmm…..tk pe la…redha je la….

k biarla pengalaman..kenangan tu …tk perlu fikir pnjang…

k la …nk bertolak pulang rumah….bye…

~Kembali menyibukkan diri….

yeahhh,,,,,setelah beberapa lama tk update.akhirnye ter”update” gk blog ni….

Lepas je Minggu Haluansiswa , Minggu Interaksi Za’ba, now jalani hari2 yg mencabar…(cabar sngt)

hurmm dh nk dekat puasa ..Hope Ramadhan kali ni lbh baik dr Ramadhan seblm nye…

aku disoal oleh member lelaki hr tu..hahaha..soalan nye.,.”ko dh hbs gnti puasa ke?”…hahahhaha…ni mybe killer question kot…ngan bangga nye aku menjawab.. “of course la dh hbs,,,,aku tk suka gnti lmbt2 ni..”

yelah..biasanye nk dkt puasa ni la ramai yg baru nk gnti puasa…tu ok la kan kalau gnti..yg tk gnti mcm ne plak?? huuuuuuuu…..mcm2 hal …

then…crte kt um plak..mcm2 hal la gak..

aku br je trime 2 kali watikah perlantikan jtk kolej..so position nye SETIAUSAHA…haaha…sinonim tol ngan jwtn tu…

crite um lg…br2 ni ade kes student jatuh dr tgkt 5 kt kolej 12…ngeri gk la dgr and baca kisah nye,,, so after kes tu..keselamatan di um dipertingktkan.. nak2 kat kolej2 kediaman…kami siap kn ceramah free dr datuk tnc…suruh jg keselamatan budak2 kat kolej..hope tkde dh kes2 mcm ni..

oo….ade lg cite..skrg ni Festival Konvokesyen UM..(FESKUM) …pengarah kwn aku…sian dia..makin kurus je..hahaha (sory ilyas)..

hope semua berjalan lancar.. and tahniah siapa yg konvo tahun ni…

aku??lmbt lg..2 thun lg…oo next year adik aku konvo…(tu crite lain kali la)..

k…agak sikit crite kali ni..sbb aku malas nk menaip..lain kali je la…yek..

k bye…huhuhu

Sudah hampir…………

hr ni 2 mac dah…tinggal 2 3 bulan je lagi…. projek still ade lagi yang tak settle… komitmen pada tugas pon banyak lagi…and makin banyak bile aku terpaksa take over keje2 lain…BAIK NYE LA AKU NI (IKHLAS KE TAK AKU PON TAK TAHU)………………. Bagi aku asalkan keje tu settle ,sudah….. tk nk fikir dh ape2… tp biasa la, nak puaskan hati semua pihak bukan senang…. and now aku terpaksa merajinkan diri ni…..tapi aku rasa macam ade yang tak best pulak…..ye la.. ak ni siapa..cume orang bawahan aje…tp buat keje macam kolej ni aku yang punye…..ahhhh pedulikan ape org nak kata…..aku dah tak kisah….tak guna nak touching2 ni…..kalau tak, keje tak jalan…. now aku kena bijak tangani stress…. aku sekarang lebih banyak duduk kat bilik and of course la tidur yang menjadi pilihan aku untuk mereleasekan tension….. assignment still in progress…. study pon makin ok je aku rs…ye la..aku skrg lbh fokus dlm kelas…..asyik menyalin nota….ngantuk pon jarang dalam  kelas (SBB DAH TELAN 2 BUNGKUS NESCAFFE B4 G KELAS)……..HOPE SEMUA BENDA AKU BUAT BERJALAN NGAN LANCAR…

mari mengarut…………..

actually aku tk th nk bg tajuk pe post ni….sj nk type…klau type asgmnt ayat kn skema..so kt sini jek aku bleh ngarut…

kan best kalau asgmnt mcm ni…tk pyh buat ayat skema….hhahhha….

nak xm dah…dah nk hbs 1 sem dah…nak hujung tahun dah…nak pe lagi yek??? mcm2 ler…aku pon tak th

hr ni last presentension aku…..mmg tension la..ntah pe2 aku ngarut kat depn pon aku tk th…

then kn baiki lak asgmnt yg kn present tu…..so + 1 kije…

skrg ni aku rs nk minum nescaffe jek….

so aku nk bt nescaffe….

daaaaaaaaaaaaaa


Aku yg emo……

help me..help me!!!!

aku br t’fikir..rupe2 aku ni t’lalu emo…

asl jadik mcm tu..aku pon tk th….

nsb baik la ade member aku tlng remind ak bile aku start ter”emo” ni….sbb dia pon slalu kn hembur ngan aku bile aku emo…

hmmmm nsb ler sape kwn ngan aku….aku pon tk th mcm ne nk control emo aku ni…

kn buat therapy ni…

tak pon ingt Tuhan bnyk2..

hmmm i try my best la utk cube tk ber”emo”…..

eh tak salah….kalau tak ber”emo ” …hati kering plak nnt….mslh jugak..

so kurang kan emo…hepy2 slalu..

walla….. ; )

p/s: comey tk color pink???

Tentang PM —-> Minggu Haluansiswa 1

hmm hr ni dah start MHS utk sesi 09/10….Baju f1 yang ditunggu2 selamat tiba pd pukul 6 pagi..giler arhhh… ingatkn galang dihati berakhirla bile dpt baju F1…alih2 tak..sbb ade sedikit kesilapan pd baju tersebut..tp nak tak nak kena pakai gak baju tu…so pakai la kami baju tersebut….

pada pkul 8 kami berkumpul di depan lobi….semua xcited nk buat keje masing2..aku plak keje kat pintu lobi…ayat power dr aku “keluarkan ic  anda, kat sini ada 2 kaunter.kaunter pertama kaunter ISIS..jd tunjukkan ic anada..selepas tu kaunter kedua kaunter kunci..anda perlu ambil kunci and file pelajar..seterunya naik tangga belah kiri utk ambil cenderamata di atas”..ni la ayat aku..samapi hilang suara aku..huh..hari 1st dah spoil….nak buat cheers pon alahai…tak best langsung…..

bab freshies tak yah cite la…macam2 peel ade..memang nguji kesabaran tol…..aku pelengkung br th…tp sabor je ni….pendaftran pelajar dan SKR berjalan dengan lancar..kowttttttttttttt….ade gk yg buat masalah disaat2 akhir….mcm2…esok tengok plak hr kedua macam ne..

Tentang PM—-> bahagian 2….

Alhamdullillah sampai hari ini aku masih bersemangat untuk hidup (ha, fikir ape tu???)….. cuma kadang-kadang kesibukan makin meningkat, so kena pandai2 la bawak diri…. Banyak perkara gak aku belajar…untuk lebih outcome… even sakit pun tetap gak beri sedikit komitmen….tq pd member2 yang banyak support…(risau gak korang kat aku yek…nak2 biro kebajikan yang cumel)

 

KURSUS INDUKSI P.D

Kursus yang biasa-biasa je kot….tiada apa yang diperkatakan melainkan kepimpinan… tiada kelainan yang dibuat oleh pihak yang bertangunggjawab… cume yang best masa gi ke pantai..(sbb dapat skodeng orang..hahahaha)…. balik dari P.D…aku terpaksa hari yang melemahkan aku…..mana taknye….salah 1 aset paling beharga dan penting dalam hidup aku rosak..(laptop aku la)….meaningless…  : ( 

GERAK KERJA

Balik dari P.D….gerak kerja tetap diteruskan……pelbagai isu timbul…. Kadang2 rasa diri ni bersalah walaupon dah buat sebaik mungkin….biasa la..nama pon manusia.. kita tak boleh puaskan hati semua orang sekaligus…apa yang mampu aku teruskan gak.. cume kadang2 penat melayan kerenah birokrasi….

KISAH SEDEY

Result dah kuar…aku memang down gile masa tengok result tu..arggggghhh..ape kah??? Pelbagai cara yang dibuat oleh member lain untuk buat aku gumbira..tp hasilnya..berjaya kot…cume tetap lagi memikirkan hal tersebut….ditambah lagi laptop rosak…

 

MEETING

Satu malam yang telah ditetapkan untuk bersemuka dengan pihak tertentu…. Macam tiada penyelesaian yang dapat dibuat….. cume yang menggembirakan hati kami (agaknya la) dibelanja KFC…apa lagi….ambil tetap ambil, lawan tetap lawan….tapi tak th la nak lawan macam ne…kadang2 rasa mendiamkan diri lebih baik….

 

PEMILIHAN MT MHS 09/10

Ni perkara yang penting kot bagi sesetengah orang….but certain people didn’t think its good…perkara paling sukar untuk diterima…amanah telah diberi..tanggungjawab makin banyak….beban makin berat….tapi nak tak nak kena terima gak,…apa yang perlu dioptimumkan, optimumkan….perkara yang tak berkaitan dibuang jauh2….tapi kadang2 terleka gak dek kerana perasaan…sabo je la…1 masa nanti diberi gak ruang dan peluang….

 

CUTI 2 HARI

Maka manifesto KPM yang dilantik telah direalisasikan…maka kitaorang dapat cuti 2 hari sempena besday Agong…..Bercuti la kami dengan gumbira…tapi lepas ni jgn harap la nak cuti lagi sampai MHS nanti… alhamdulillah Allah telah banyak menolong….sampai Pekeliling tiket habis…so terpaksa beli tiket ke Gua Musang yang beharga RM26 even hanya turun kat Lipis je…nak tak nak kena beli gak….

 

Dapat gak aku berkumpul dengan adik beradik aku…macam2 cerita yang dikongsi, digaduhi, tapi tetap best,…hahahaha…ayah buat surprise kat aku,…jeng jeng jeng,…ayah beli laptop baru untuk aku…tq ayah…mak pon tq…abang ngah pon la sekali and mereka yang merahsiakan perkara tu pon tq la gak sebab berjaya tak pecahkan rahsia tersebut…

 

BIASISWA YTAR

Ini perkara yang paling penting untuk aku…aku berharap gak la dengan biasiswa ni… 13 dan 14 hrbulan aku perlu pergi ke kem yang pihak biasiswa organize kan..at the same time, kursus induksi peringkat UM diadakan gak…..serba salah plak nak tinggalkan..tapi biasiswa is very high priority…terpaksa la berkorban… peluang tak kan datang untuk kali kedua jika peluang pertama tak direbut….. yang lawaknya ade ke patut pihak YTAR ni buat YTAR-IDOL…kena sediakan minus one,prop sendiri… so aku telah meminta jasa baik dari mereka yang arif tentang bende ni untuk mengajar aku….(cikgu khai & cikgu shahril)….tak tahu la ajaran sesat ape yg diorang nak ajar aku nanti….we’ll see

 

Macam tu la serba sedikit kisahnya….lepasni fasa 2 lebih tough, lebih adventure sebab perlu berhadapan dengan pihak paling atas……….siapa?? tunggu….

 

ADIOS AMIGOS (^_^)