Archive

Archive for the ‘Kita in Celebration’ Category

Ramadhan tiba lagi…

Alhamdulillah…dapat lagi bertemu dengan Ramadhan tahun ni…..

lagi best..kali ni berpuasa selama sebulan kat rumah…yeahhhhh….sebab saya masih student..so skrg ni cuti panjang b4 masuk balik belajar…(suke bebenor kome nye)..

bile berpuasa kat rumah ni kan, rasanye tk banyak sangat perkara yang mengurangkang pahala puasa ni..sebab tak banyak bercakap..kan kan kan.. ye la..bile duduk kat luar,nak nak dengan kengkawan, banyak la bende nak di bualkan, dikatakan..so perkara2 yang diperkatakan tu mungkin boleh mengurangkang pahala puasa..( ini just pendapat saya yang memerhati)..keh keh keh..

Alhamdulillah..dapat gak terawikh berjemaah kat masjid & surau …

selain tu..dpt rilex2 dari serabut otak..hahaha.. hari2 duduk rumah..mmg best la….

 

 

Advertisements

i’m getting older..

August 29, 2010 3 comments

28 ogos 1987..ni usia aku dah menjangkau 23 tahun..(tak tua lg ni)..ha

mesti parents aku ckp..pejam celik pejam celik dah besar anak mereka yg no 5 ni..hahhahaa… (suka suki je aku ni)…

alhamdulillah..aku diberi peluang untuk bernafas lg…means..makin meningkat usia ak.makin dekat nagn kematian…

hope aku menjadi hamba yang beriman kpd penciptaku…

banyak wish yang aku dpat..tq 4 the all wishes.. and tk lp juga yang celebrate besday ak… juwir, fatin, shahril, ecah, big, ijat…1st tyme makan kat THE SPHERES tu…hahaah…siap ade org blnje lg…anywhere tq..i will remember this moment…pastu terserempak plak ngan ruru, arie, wan syafiq & safwan..ape lg..bergmbar la kami..

tk lp jugak wish dr my parents….tq mak & ayah cos berjaya mendidik kami adik bradik menjadi org yg berguna.

(walaupon kadang2 perangai sorg2 tk semengah)…especially anak yg no 5 ni la..hahaa

tak lp jugak pd kwn2 aku ms diploma dl,,,,ingt lg korg kat ak..thanks a lot..rindu ms dl..

walaupon umur dh meningkat..but aku still rs ade sumthing missing in my life…hurmmm i will find out one day..

(ruru tq  4 the present..so cute..) : )

Ramadhan Al-Mubarak…….

Alhamdulillah….kite yang hidup ni diberi kesempatan lagi menjalani ibadah puasa….

so far so good..tapi sumtyme rasa missing sumthing… maybe banyak lagi kebaikan yang aku tak dpt buat dlm masa bulan yang berkat ni..

hopefullly dpt penuhi apa yang missing tu…

sambil jalani ibadah ni, aku juga busy ngan “keje” seorang student…wahhhhhahaa..penat eden..banyak keje maaa..asgmnt lagi..

harap dapat buat semua keje yang dh diberi due date tu..

k selamat berpuasa semua….

~Kembali menyibukkan diri….

yeahhh,,,,,setelah beberapa lama tk update.akhirnye ter”update” gk blog ni….

Lepas je Minggu Haluansiswa , Minggu Interaksi Za’ba, now jalani hari2 yg mencabar…(cabar sngt)

hurmm dh nk dekat puasa ..Hope Ramadhan kali ni lbh baik dr Ramadhan seblm nye…

aku disoal oleh member lelaki hr tu..hahaha..soalan nye.,.”ko dh hbs gnti puasa ke?”…hahahhaha…ni mybe killer question kot…ngan bangga nye aku menjawab.. “of course la dh hbs,,,,aku tk suka gnti lmbt2 ni..”

yelah..biasanye nk dkt puasa ni la ramai yg baru nk gnti puasa…tu ok la kan kalau gnti..yg tk gnti mcm ne plak?? huuuuuuuu…..mcm2 hal …

then…crte kt um plak..mcm2 hal la gak..

aku br je trime 2 kali watikah perlantikan jtk kolej..so position nye SETIAUSAHA…haaha…sinonim tol ngan jwtn tu…

crite um lg…br2 ni ade kes student jatuh dr tgkt 5 kt kolej 12…ngeri gk la dgr and baca kisah nye,,, so after kes tu..keselamatan di um dipertingktkan.. nak2 kat kolej2 kediaman…kami siap kn ceramah free dr datuk tnc…suruh jg keselamatan budak2 kat kolej..hope tkde dh kes2 mcm ni..

oo….ade lg cite..skrg ni Festival Konvokesyen UM..(FESKUM) …pengarah kwn aku…sian dia..makin kurus je..hahaha (sory ilyas)..

hope semua berjalan lancar.. and tahniah siapa yg konvo tahun ni…

aku??lmbt lg..2 thun lg…oo next year adik aku konvo…(tu crite lain kali la)..

k…agak sikit crite kali ni..sbb aku malas nk menaip..lain kali je la…yek..

k bye…huhuhu

~Tamat sudah Minggu Haluansiswa 2010/2011 dan Minggu Interaksi Za’ba

yeah..setelah 2 bulan dok ngadap gerak kerja PM..finally hbs gak MHS…..suke2 sbb tak penat2 dah after this nak handle budak..g sana sini…. tido pon tyme tu tak cukup.. so kini la masanya nak qada’ tidur….hahahaha… MHS kali ni mmg penat la..asyik keluar masuk kolej je..g padang la..g dtc la..tp yang penting seronok… seronok bila budak2 kat dalam dtc..kitaorg PM2 dibuai mimpi di foyer DTC…ditingkat 3 DTC dan tempat2 lain..haahah…. mmg best la.. ade yang siap dating lagi…..sape tu?? (hidup kn pandai cari peluang kan??)

APA YANG MENARIK TENTANG MHS..

ada macam2… sukan la…pertandingan kesenian dan debat… yang paling best SENAM SENI…letih ooo… boleh kecut perut kalau baut tiap2 hari…. then ada la slot2 lain.. utk kolej Za’ba ni..last year timbalan menteri pengajian tinggi datang…. this year menteri sendiri datang.. mau nye semua tak kalut..dengan hari tu nye la ade taklimat PTj …. spotcheck UMCARES dan lain…..so far ok la…PM2 ZA’BA kan expert….huhuhu…

yang lain2 dah tk de kot…nnt aku sambung cite MHS versi panjang..(laporan tak siap lagi)….

Minggu Interaksi Za’ba..

malam ni kemuncak utk MIZ…so far ok la komitmen antara junior and senior….tp biasa la..ujung2 minggu ni ramai yang nak balik…so makin lama makin sikit plak budak… tak pe la..yang ada buat yang terbaik utk persembahan malam ni,,,, ade hadiah menarik menanti anda…

MEH CITE PASAL AKU PLAK..

aku biasa la..mcm ni la kehidupan aku….tgh fikir mcm ne nak simpan barang2 tanpa guna kawasan yang luas….nk simpan dlm kotak..mcm tak efisyen je… ntah la…. bnyk tol barang2 aku ni..

mak dah call tnya bile nk balik..mmg nak balik..tp tk th bile…ujung minggu mesti ade keje…. insya Allah next week…

skandal???? oo biarla rahsia….(tibe2 je kan..nk publish kat sini..motif????)

k dh selesai…nk bersiap g balut hadiah plak….bye…

Hope it will be fine after this……………

macam2 dah terjadi…lepas 1 datang lagi 1 masalah….

sekarang ni bz ngan FESTIVAL SENI ’10………..semua kolej harapkan kemenangan……..

placing utk kolej ak dah bnyak dah….

so tinggal seminggu je lg utk FESENI tamat…….

semua orang pressure….

PRESSURE dengan perangai masing2 yang banyak kerenah….

dari apa yang aku observe….

yang join FESENI balik2 muka yang sama….

AKU?????

hehehehe..aku tak join pon….lebih suka tolong sikit2 je ….

lagipon sekarang ni tengah bz ngan projek PROPEZUM …

and aku harap projek ni menjadi gak….

SEKARANG….the important thing….change my attitude…

HAHAHAHA….TERUK BEBENOR PERANGAINYE…

cuak gak dekat seminggu…

NI APA KES??

kesnye ……akibat laser melaser tak menentu….then aku gak yg bermuram durja…..

tahu pon aku hidup ni memerlukan kerjasama (cewah) dari orang lain…

so lepas ni jangan nak gadoh2 dah…(rasa dalam alam perang psiko jek)

FINALLY….aku dimaafin…..hahahah

sebagai balasan…aku balik kampung (even tak de kena mengena pon)

BERBALIK SEMULA CERITA FESENI

kepada mereka yang join FESENI…..jgn la down….kalah menang adat bertanding…cuba lagi next year..

kepada JKP KREATIF ….. korang dah lakukan yang terbaik…..tingkatkan usaha….

anggap la ape yang terjadi ade hikmahnye…. jalankan tanggungjawab dengan baik…

nanti aku bagitau keputusan utk kolej aku yek….

(iklan) JUWIR…1 pas free utk akak bleh???huhuhu

K LA..DARI DOK NGARUT2 BAIK AKU END THE STORY…

(coming up next….my new nephew story)….yeah!!!!!!!!!!

Congrats to miss Aisyah……..eh salah…Pn.Aisyah!!!!!!!!

22 november, ahad hr tu hr yg bermakna bg kawan aku a.k.a housemate ak ms kat iic…..

yg best nye antara kitaorg 7 org…dia yg khwin dl….huahuahua…. well biasa la..org baik mmg khwin awal….

(statemnt bukn bermakna ak jahat okeyyyy)…..tp mmg dia ni baik la..lemah lembut….

maka ramai la jejaka kat iic dl mahupon tyme sekolah telan putih mata la tgok si Aisyah ni khwin….

aku g kenduri dia ngan alia & beah….kat sn aku jumpe ngan anne…malang bg mira ngan nadia..diorg tk dpt join….kena keje ….msing2 dok klantan..

ni la pics kat sn…

Aisyah & me

Beah, Alia, Aisyah & me

single mingle....

So Sweettttt!!!!!!

Anne nk blik dah..

Mdm Aisyah & Mr Amnan.........

Bride & us

lupe nk bgth ..si husband aisyah ni nm nye Amnan..tu je yg aku th….huahuahua

so kpd aisyah & her hubby slamat pengantin br..semoga perkahwin korang kekal sampai ke syurga…

(^______^)