Archive

Archive for the ‘Motivasi untuk kita : )’ Category

mencari atau dicari………….

October 9, 2010 3 comments

kali ni post tentang soal hati……hahaaha

well, ramai dah kawan2 aku yang sama baya ngan aku dah berkahwin…

plus dah beranak pinak pon ade..yang kahwin secara tiba2 pon ade (tk couple, tak apa..tup2 dah khwin)

biasa la..jodoh di tangan Tuhan………..perempuan baik untuk lelaki yang baik, dan sebalik nya…

AKU????aku bukan se”desperate” sangat nak khwin2 ni…….. sbb tak de lagi bakal “husband”nya…

calon tu..tengah berkira…couple apatah lagi………

asyik busy je memanjang….mmg tk sempat mencari……..

tapi…ade kah aku dicari…

kalau dicari nak kunci notice board, nak latterhead ade la..

tapi dicari untuk dijadikan sebahagian dlm hidup…tak de lagi….

sebenarnya mn betul..kite kn cari or mencari??

kalau kite dh ade pilihan hati..tapi takut nak bgth???mcm ne plak kan??or nk tunggu dicari..??

mmg pening la bile fikir hal ni…

so far aku boleh la lagi pendam2 bende ni…….

sbb aku yakin aku tak boleh nak manage hubungan tu nnt..

tapi kadang2 jeles gak dgn member2 yang dh khwin..dah ade anak kan……….

tak pe2…..seperti ayat di atas, jodoh,ajak,rezeki semua ditangan Tuhan.cume kite sebagai manusia je kn pandai mencari yang terbaik utk hidup kite…

kan2….

hurmm..k la..nak bersiap utk meeting pagi2 ni..hahaha..

 

Advertisements

Ramadhan Al-Mubarak…….

Alhamdulillah….kite yang hidup ni diberi kesempatan lagi menjalani ibadah puasa….

so far so good..tapi sumtyme rasa missing sumthing… maybe banyak lagi kebaikan yang aku tak dpt buat dlm masa bulan yang berkat ni..

hopefullly dpt penuhi apa yang missing tu…

sambil jalani ibadah ni, aku juga busy ngan “keje” seorang student…wahhhhhahaa..penat eden..banyak keje maaa..asgmnt lagi..

harap dapat buat semua keje yang dh diberi due date tu..

k selamat berpuasa semua….

touching..terasa segala bagai…

hurmmm lately ….aku rasa makin lama makin teruk kes touching2 ni..a.k.a terasa… orang sekeliling aku pon sama…. dulu bukan main tough sorang2.. sekarang…. asal bergurau yang tahap semut pon nak taouching segala bagai… aku lagi lah..memang berderai air mata terus… senang gile menangis.. hurmm maybe stok air mata banyak sangat kot.. tu yang asyik keluar je…. yang aku perasan sejak 2 bulan la aku mula touching segala bagai ni……….. naik bosan sebab susah nak jadi orang yang tabah… biler fikir balik.. bende ni kecik je..sebab lepas ni banyak lagi bnde yang aku kn lalui…. cabaran makin lama makin banyak… ntah la.. yang orang sekeliling pon satu.. dah2 la tu nak sakitkan hati orang……….

kadang2 susah jugak jadi terlalu transparent….means bagitahu direct pada person tu yang dia ade buat salah and tak puas hati…. wahhh naik gile aku fikir hal orang… tapi orang ade fikir hal aku….. perasaan aku?? asyik nak malukan aku depan orang lain… ibarat aku tk de perasaan,,,

so…aku yang kena tough ke or orang sekeliling patut berubah???????

tak de jawapan ……………………………

Pembantu Mahasiswa 2010/2011 : 1

Lama dah tk update…yg dlm draft pon tk sempat post…. hurmm dengan masa yang ada ni, aku nk update blog ni ha…

still ingat post Tentang PM tahun lepas ??? so buat kali keduanya aku jadi PEMBANTU MAHASISWA untuk kolej aku… means that cuti aku , aku habiskan dengan PM ni…

dah sebulan lebih duduk kat kolej dengan buat gerak kerja untuk MINGGU HALUANSISWA yg bakal berlangsung 4-11 julai..

tahun ni semua PM 30 orang..lebih sikit dari tahun lepas…dan dibantu dengan 5 orang fasi…

sekarang tinggal lagi 3 minggu sebelum MHS berlangsung…. pelbagai ragam, attitude yang dapat aku peratikan…

dari yang atas sampai la yang bawah… masing2 ade sifat , emosi, id, ego dan pemikiran yang tersendiri….

aku pon sama la gak….

Majlis Tertinggi Pembantu Mahasiswa Kolej Kediaman Za’ba dah dilantik…

aku still jawatan yang sama dengan tahun lepas …..Setiausaha ….

aku cube buat yang terbaik untuk tahun ni….

then antara MT2 ni..majoriti dari kalangan kawan2 yang rapat… so far..tak de masalah yang timbul antara kami…

Alhamdulillah..dalam beberapa hari yang kami lalui..pelbagai masalah timbul…

kami PM2 cuba tangani dan selesaikan  masalh bersama.. tak nak salahkan orang lain…

Yang baik jadikan tauladan…yang tak baik jdkan sempadan….(erk???betul ke tak perumpamaan ni)??

even ramai dikalangan kami second tymer PM…but we still need tunjuk ajar ….

gembira la gak sebab ade yang sudi beri tunjuk ajar eventhough busy ngan perkara lain..

HOPE MINGGU HALUANSISWA TAHUN NI DAPAT BERJALAN DENGAN LANCARNYA….THANKS EVERYONE…:”)

Makin hampir, makin banyak…

makin hari ,makin dekat ngan exam final…aku pon tk prepare ape2 pon..

nota-nota dah melaut…tak th mn aku letak…. tidur makin tk terurus..

keje makin bertimbun….

aku bukan marah pada keje atau pada orang yang memberi kerja,

TAPI

kadang-kadang aku geram dengan manusia yang makin hampir, makin jauh tinggalkan semua benda…

sisa-sisa terpaksa ditanggung oleh sesetengah orang..(bukan setengah…sesuku je kot…or boleh dibilang ngan sebelah tangan)

semua dah beralih arah….hurmmm….

aku???? diri aku????

mungkin aku “TERLALU BAIK HATI” “SAMPAI SANGGUP MENJAGA HATI””DEMI KESENANGAN ORANG LAIN????”

hingga sanggup abaikan pelbagai perkara termasuk “KEHIDUPAN AKU”….

YA ALLAH AKU TAHU INI UJIAN DAN DUGAAN DARIMU…AKU HARAP LEPAS NI AKU MAKIN TABAH….

TERIMA KASIH KEPADA YANG SELALU SUPPORT AKU (ESPECIALLY MY FAMILY)…….DAN SUDI MEMBANTU AKU …..:”) *mel,john,ijat,naim*

Sudah hampir…………

hr ni 2 mac dah…tinggal 2 3 bulan je lagi…. projek still ade lagi yang tak settle… komitmen pada tugas pon banyak lagi…and makin banyak bile aku terpaksa take over keje2 lain…BAIK NYE LA AKU NI (IKHLAS KE TAK AKU PON TAK TAHU)………………. Bagi aku asalkan keje tu settle ,sudah….. tk nk fikir dh ape2… tp biasa la, nak puaskan hati semua pihak bukan senang…. and now aku terpaksa merajinkan diri ni…..tapi aku rasa macam ade yang tak best pulak…..ye la.. ak ni siapa..cume orang bawahan aje…tp buat keje macam kolej ni aku yang punye…..ahhhh pedulikan ape org nak kata…..aku dah tak kisah….tak guna nak touching2 ni…..kalau tak, keje tak jalan…. now aku kena bijak tangani stress…. aku sekarang lebih banyak duduk kat bilik and of course la tidur yang menjadi pilihan aku untuk mereleasekan tension….. assignment still in progress…. study pon makin ok je aku rs…ye la..aku skrg lbh fokus dlm kelas…..asyik menyalin nota….ngantuk pon jarang dalam  kelas (SBB DAH TELAN 2 BUNGKUS NESCAFFE B4 G KELAS)……..HOPE SEMUA BENDA AKU BUAT BERJALAN NGAN LANCAR…

Facebook ak kn hack………….

November 26, 2009 1 comment

hari selasa hr tu aku agak t’kezut lps bgun dr tdr….

biasa nye lps bgun dr tdr ak akn view ak nye fb & ym…..tgok2 kot2 ade notification @ ym ke..

then ak tgok la ade bebrape note utk ak…pelik gak…

diorg ni comment status ak yg mn 1…tk kn diorg intrested nk comment status ak yg latest psl ak nk ambil lesen..

ak pon view la status tu… agak terkejut status ak tyme tu berbunyik “

“presiden 7th mmg rajin…time cuti pun stil bertugas demi kolej za’ba…tahniah!!”

WHAT the HECK!!!!!!!!!!!

ak mmg kaget bangat!!!!!!!!!!!!

dlm otak dok fikir adik ak aisyah yg bt..sbb dia je yg slalu bt onar pd ak nye laptop ni…

then ak ponz kejut la dia…tanye ” aisyah, awak ade tak type status  fb akak” then dia dlm keadaan mamai diageleng kepala…

ak mula tingtong….tk kn la ak ..ke ak ngigau…..pelik2…

then aku view older post tgok2 kalau ade comment lain yg ak buat…

.aku view mat peng nye status psl air mocha,latte and wutever…seingt ak,aku comment 1 jek dlm status dia tuh….

alih2 ak tgok ade kali kedua ak comment….comment tu ber bunyi ” teh halia”……. haaaaaaaa???????????…..

ak mula suspect sumone………….

WAHHHHHHHHHHHHHHHHHH AK DAH AGAK DAH “DIA”……..cis tk sgka dia bt onar pd fb ak… brani ko yek….

then ak view balik komen2 dlm status ak tuh…

mcm2 diorg komen….

ak syak suspect tu sbb tyme dia type status tuh, dia tgh gn dekstop yg ak tak logout fb ak……. :”(

ni ak bt print screen status tuh….

fb ku yg kn hack ..hwahwahwa

tak clear la plak…takpe2..kalo sape nk tgok..nnt bile jumpe, ak tunjuk….

huahuahua,…

tp bnde ni salah ak gak kanzzzzzzzz….actually ak tk logout fb ak kat some dekstop….

dekstop mn 1..hnye ak & bebrape org jek th..hahahahaah

so conclusion nye…

“SILE LOGOUT FACEBOOK, YM ANDA SEBELUM DI HACK OLEH BUDAK NIH!!!!!!!!”

dia mmg slalu hack org nye fb…..

(^______^)