malasnye….

sape nk buat keje ak..dapat pahala weyh……..

kalau rasa diri tu bosan……..meh tolong aku..

nak tak??

(budget ade org nk tolong kan…hahahaha)

Categories: Kita in karut ngarut

Nak still remain or change????

October 6, 2010 6 comments

haaaaaaaaaa……..mesti dok fikir remain ape kan…

hurmmm…..ni pasal blog..nk remain ngan blog ni or tukar blog lain…

sbb jeles gak tgok org gn blogspot…..aku plak gn wordpress…

wordpress ni menarik gak actually….tp susah nk dpt layout yang cun..tu yang nk tukar tu

then ,,,,application wpress ni aku still blur2..

blogspot plak nmpak mcm best..bnyk layout…application pon bnyk..

tp wordpress ni ade menariknye….

ntah la..maybe sbb aku bukan addict sgt pasal blog ni..tu yang tk ambik kisah sgt pasal blog..

dengan blog pon org boleh bergaduh, berbalah and macam2 lg..heeheh

so…bt ms ni tk terfikir lg nk beralih arah ..still remain kot..

cume lately bz banyak….sbb tu yg tk sempat nk explore wordpress ni…….

so..bile dh ok..akanku explore wordpress ni bg cun sikit……..

mungkin kah mengunakan photoscape dr si amatur ruru.haahaha

never ever…(mahal yuran dia letak).haahha

………………..

so,i decide….still remain la dengan worpress bt masa ni…….hahahaha

patut ke aku cube melupakan….???

October 2, 2010 6 comments

bile hidup banyak kenangan..

bile banyak kenangan….ade kenangan manis..ade kenangan pahit…

segala pengalaman mematangkan kite…

tapi kalau seluruh kenangan banyak yang pahit mcm ne??nk lupakan ke..

kadang2 kenangan pahit berkaitan ngan kenangan manis…so patut ke lupakan terus semua kenangan…

susah nk jawab bukan???

confuse..

kadang2 rasa…nak cuba lupakan semua…tapi boleh ke..

try..boleh ke??

so…biar jela..sandarkan pada kenangan..hahahha

stop ngarut.. hurmm…..tk pe la…redha je la….

k biarla pengalaman..kenangan tu …tk perlu fikir pnjang…

k la …nk bertolak pulang rumah….bye…

stress dikala menjelang raya………

September 3, 2010 3 comments

bukan stress ngan nk buat kuih pe, nak pasang langsir ape, lemang, ketupat segala bagai..tp stress dengan bebanan keje……

wahhhhh baik punye keje aku dpt sem ni……. beban tugas berlmbak2..asgmnt tk payah kire la…beratur je nk kn hntr..

pelik aku…..ape sebenarnye ni……….

cerita 1:

dulu kata ikut je,,,,skrg tiba2 nak ubah2 plak…….

tak ke nyusahkan kami……

then kami dipersalahkan oleh org lain..

wahhh….hilang dignity je rasa……

pop……mcm tu je kan…..

yg the rest pon…….

try ddk kat tmpt aku…

br th mcm ne rasa kan…..best ke tk…

alah,,sblm2 ni pon mslh bnyk gak korg timbul..

alih2 hilang punca…cr aku..

lupa dah kan semua tu..

hidup nk blame org..senang kan…

cerita 2:

lelaki2 jgn bagi pengharapan kat perempuan……

bile prmpuan dah fall in luv ngan korg..then senang bleh korg kata..

“aku nagn dia tk de ape2 la..propa je dulu” haahahha senang kan..

ape2 pon…..fikir la baik buruk sblm nk main2 cintan cintun tu..

hurmm…..aku pon hampir la..tp……….(hahaa..mls la cite)

cerita 3:

org berpusu2 nk blik raya..aku pon nk blik..so esok aku nk balik..

malas nk bt ape2 keje dah..

otak fikir nk balik..

……yg tak blik..sila jaga um..wahhh..great….

ok..malas dah ngarut….

selamat hari raya semua..nnt post pasal raya plak..(kalau rajin)

i’m getting older..

August 29, 2010 3 comments

28 ogos 1987..ni usia aku dah menjangkau 23 tahun..(tak tua lg ni)..ha

mesti parents aku ckp..pejam celik pejam celik dah besar anak mereka yg no 5 ni..hahhahaa… (suka suki je aku ni)…

alhamdulillah..aku diberi peluang untuk bernafas lg…means..makin meningkat usia ak.makin dekat nagn kematian…

hope aku menjadi hamba yang beriman kpd penciptaku…

banyak wish yang aku dpat..tq 4 the all wishes.. and tk lp juga yang celebrate besday ak… juwir, fatin, shahril, ecah, big, ijat…1st tyme makan kat THE SPHERES tu…hahaah…siap ade org blnje lg…anywhere tq..i will remember this moment…pastu terserempak plak ngan ruru, arie, wan syafiq & safwan..ape lg..bergmbar la kami..

tk lp jugak wish dr my parents….tq mak & ayah cos berjaya mendidik kami adik bradik menjadi org yg berguna.

(walaupon kadang2 perangai sorg2 tk semengah)…especially anak yg no 5 ni la..hahaa

tak lp jugak pd kwn2 aku ms diploma dl,,,,ingt lg korg kat ak..thanks a lot..rindu ms dl..

walaupon umur dh meningkat..but aku still rs ade sumthing missing in my life…hurmmm i will find out one day..

(ruru tq  4 the present..so cute..) : )

Ramadhan Al-Mubarak…….

Alhamdulillah….kite yang hidup ni diberi kesempatan lagi menjalani ibadah puasa….

so far so good..tapi sumtyme rasa missing sumthing… maybe banyak lagi kebaikan yang aku tak dpt buat dlm masa bulan yang berkat ni..

hopefullly dpt penuhi apa yang missing tu…

sambil jalani ibadah ni, aku juga busy ngan “keje” seorang student…wahhhhhahaa..penat eden..banyak keje maaa..asgmnt lagi..

harap dapat buat semua keje yang dh diberi due date tu..

k selamat berpuasa semua….

~Kembali menyibukkan diri….

yeahhh,,,,,setelah beberapa lama tk update.akhirnye ter”update” gk blog ni….

Lepas je Minggu Haluansiswa , Minggu Interaksi Za’ba, now jalani hari2 yg mencabar…(cabar sngt)

hurmm dh nk dekat puasa ..Hope Ramadhan kali ni lbh baik dr Ramadhan seblm nye…

aku disoal oleh member lelaki hr tu..hahaha..soalan nye.,.”ko dh hbs gnti puasa ke?”…hahahhaha…ni mybe killer question kot…ngan bangga nye aku menjawab.. “of course la dh hbs,,,,aku tk suka gnti lmbt2 ni..”

yelah..biasanye nk dkt puasa ni la ramai yg baru nk gnti puasa…tu ok la kan kalau gnti..yg tk gnti mcm ne plak?? huuuuuuuu…..mcm2 hal …

then…crte kt um plak..mcm2 hal la gak..

aku br je trime 2 kali watikah perlantikan jtk kolej..so position nye SETIAUSAHA…haaha…sinonim tol ngan jwtn tu…

crite um lg…br2 ni ade kes student jatuh dr tgkt 5 kt kolej 12…ngeri gk la dgr and baca kisah nye,,, so after kes tu..keselamatan di um dipertingktkan.. nak2 kat kolej2 kediaman…kami siap kn ceramah free dr datuk tnc…suruh jg keselamatan budak2 kat kolej..hope tkde dh kes2 mcm ni..

oo….ade lg cite..skrg ni Festival Konvokesyen UM..(FESKUM) …pengarah kwn aku…sian dia..makin kurus je..hahaha (sory ilyas)..

hope semua berjalan lancar.. and tahniah siapa yg konvo tahun ni…

aku??lmbt lg..2 thun lg…oo next year adik aku konvo…(tu crite lain kali la)..

k…agak sikit crite kali ni..sbb aku malas nk menaip..lain kali je la…yek..

k bye…huhuhu