Home > Kita in karut ngarut > Bowling mood,Exam mood,Haji mood, cuti mood, home sweet home mood, moody……hahaha

Bowling mood,Exam mood,Haji mood, cuti mood, home sweet home mood, moody……hahaha

banyak cite ni , so kn buat story by part;

Part 1:

my parents gi haji…alhamdulillah, stelah setahun kot menunggu.. finally dapat gak ayah , mak and mak uda gi menunaikan fardhu haji….so 25 oktober tu, kitaorg gi kelana jaya utk hntr mak ayah … best tgok org nk gi haji…….. huhuhu

rumah???? sementara mak ayah tak de iman yang  jaga..dia off dr hostel….mak suruh ..tak de org nak jaga rumah..and yg paling happy dpt bwk kete gi sekolah..happy la awk ye iman…udah mcm cikgu beso… nsb baik tak ade vios ke kt umah ni..kalau tk..yg tu awk bwk gi sekolah….

dah2 ngarut… so disbb kan dia je tggl kat rumah..aku pon dlm 3 minggu cuti, so aku decide nk balik rumah..konon2 nk jg rumah la..padahal nk settlekan bnde lain…….so tggl la kami berdua kt rumah yg panjang ni…….(mcm ddk kt sarawak plak)…. .konon nk cr ketenangan la sgt kat rumah setelah “PATAH HATI”……….awat???? hahaha….. tk de bnde pon….no big deal…….

-end part 1.

part 2:

30 oktober 2010…ade 2 cite…

cite 1:

SUKMUM tenpin bowling wanita….so mula2 aku jd pengurus je…ye la suka kan jd pengurus..alih2 nina tarik diri last minit atas sbb2 tertentu..

so tterpksa la aku main..seramai 8 org wakil utk tenpin bowling wanita…….

main kat pin junction e@curve….seharian kat sana…penat la gak main utk 4 game…hbs bengkok jari..ye la aku mn professional pon…

tgok atlet2 kolej lain main..wahhh dasyat..siap ade pemain kebangsaan lagi…AMAT DASYAT….hahahha..

maybe tahun ni tak de rezeki……… no placing…..tk pe la..dh cuba yg terbaik..apa2 pon tahniah kat semua atlet tenpin bowling wanita… anggap semua tu utk fun2..huhuhu….

cite 2:

hbs je tenpinbowling dlm pukul 6…kitaorg bertolak balik…tunggu van punya la lama..tb2 dpt msg dr sukarelawan operasi tabung haji…….

ye..mlm tu aku jd sukarelawan utk operasi tabung haji bg penerbangan KT 76……so msg tu suruh tunggu kat kolej lps maghrib… mak aih..tak th la sampai kolej pukul brapa…..sempat ke tak nk bersiap, baju tak iron lg…hope la sempat..

6.30 van sampai utk hntr balik kolej….sampai kolej dlm pkul 6.50…ape lg..terus berlari balik bilik……..iron baju, mandi…tb2 dlm pukul 7 lbh dpt msg drpd sukarelawan TAHA , KT 76 delay pukul 1.30 pagi…and tunggu kat kolej dlm 10 malam br org dr tabung haji pick up utk bwk ke kelana jaya………

hurmmm….agak terkejut gak la…dh siap2 tb2 postponed…nk bt mcm ne kan..so decide nk berehat jap…

mlm tu geng2 FESTKUM seramai 7 orang join jd sukarelawan TAHA….

siapa?? hahaha..org tu ialah..aku, intan, su, gayah, arif, syam, ain……………..seronok sngt dpt berkumpul ramai2…

so dlm pkul 11 kot jemaah haji masuk ke dlm bangunan tabung haji utk check in…lalu kami pon mulakan tugas kami mlm tu….excited ..

kitaorg ditugaskan angkut hand luggage jemaah haji untuk dibawa ke dewan taklimat…

fuh naik turun..naik turun gak la….agak2 brapa kilo hilang..hahaha..even penat…tp gembira dpt tolong org..

mlm tu seramai 300 lbh jemaah haji yg akan bertolak ke tanah suci..semoga mereka mendapat haji mabrur..insya ALLAH…….

ade jemaah haji yg bawa semua keluarga nye pergi ke tanah suci……mungkin rezeki keluarga ngan anak2 nye kan…….. so kumpul la duit dr sekarang kalau nk gi haji awal…. muda2 la bgus gi sana…sihat and cergas lg kan………

dlm pukul 3 pagi semua jemaah haji bertolak ke KLIA…so dah selesai tugas kami….berehat jap sambil minum2…then dlm 3.30 pagi kitaorg bertolak balik…..

seronok sgt mlm tu…

esoknya..konon aku nk blik rumah..tp tk jadi sbb lenguh2 badan akibat main bowling tk beringat….so decide balik isnin…….

hahahha

-end part 2

part 3:

seperti yg dijanjikan..aku pon balik la rumah pd hr isnin bus jam 1.30 petang..selamat tiba rumah dlm pukul 4….

bermula kehidupan suri rumah….hahahaha

but still mcm studnt…

bangun lps bt breakfast utk adik..ape lagi..tdo la balik…haha…

study ntah bila la ……….so esok insya Allah akan mula utk study…….sikit2 lama2 jadi bukit…….

(mood cuti kan..so buat ala2 cuti la…)

-end part 3

………………….

Advertisements
Categories: Kita in karut ngarut
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: