Archive

Archive for July, 2009

1000 viewers….. :”)

B4 aku tulis post ni,aku tgok berape orang view blog aku,..wah tepat 1000..hehehe tu je nak bgth…k next tyme aku update lg..bye..

Advertisements

Tamat sudah Minggu Haluansiswa UM 09/10…..

Diam tak diam dah 2 bulan lebih aku duduk kat Kolej Za’ba ni buat gerak kerja untuk Minggu Haluansiswa (MHS) ni…. macam-macam kitaorang seramai 25 orang PM termasuk 4 Fesi dok serabut buat kerja untuk memastikan MHS kali ni bergerak dengan lancar dan jayanye…..Pelbagai ribut,taufan,tsunami berlaku di kolej..tp Alhamdulillah dapat di tangani dengan jaya nye (ye kot),…ala biasala la tu..tak semua bende perfect..tol tak?? Tapi feedback yang kitaorang terima dari kalangan PM2…MHS kali ni memang banyak kelainan berlaku..mn taknye…MHS b4 this buat kat DTC….alih2 tahun ni semua buat kat kolej gara2 H1N1… tapi semua tu ade hikmah antaranya hubungan antara kitaorang dgn freshies agak rapat la….hinggakan ade yang jeles melihat kemesraan tersebut..(ade ke?)

Pada 4 Julai 2009,akhirnye freshies2 keluar gak dari kolej masing2…mana taknye asyik terperuk je dalam kolej,,,,dah mcam asam aku tengok diorang…diorang dibawa ke DTC untuk mendengar amanat dari NC UM…agak letih,penat, ngantuk la gak….tapi semua tu di ignore kan bile tengok semangat freshies2 ni masa buat cheers….. ingat lagi penghulu freshies kata PM 7th the GREAT..masa tu rasa bangga giler…..hehehhe…nak berlagak pun ade..tapi dikawal…hahahaha…. tapi agak terkilan gak sebab tahun ni tak ade pertandingan cheers..sian budak2 ni aku tengok..excited sangat2 nak buat cheers…. hmmm takpe2.. anggap je korang dah menang sebab piala ade kat 7th lagi….hehehe…

Hmm kat sini aku tak nak cerite ngan pasal freshies..tp aku nak cerita tentang PM….selama 2 bulan lebih kitaorang duduk sama..buat gerak kerja sama2..macam2 kitaorang lalui bersama..pahit, manis,payau,masin,semua bersama… memang kaalu nak cerita tentang PM ni 1001 malam pon tak hbs lagi….tak di nafikan hubungan kitaorang memang erat la… b4 this aku mengaku,aku tak kenal ramai orang especially non malay la….Mel yang 1 faculty ngan aku pun aku tak pernah tegur masa kat fak….ini kan pula pm chinese..lagi la plak….tapi disebabkan kitaorang buat kerja sama2….so hubungan tu bertambah erat…hingga kan macam tak percaya je MHS dah habis…masing2 ada yang sedih…gembira tu for sure la sebab tak payah dah buat gerak kerja….masa jd PM ni banyak aku belajar….nak2 disiplin la…biasala tu…kalau tak berdisiplin hbs la budak baru kali ni…

Start hari pertama jd PM,kitaorang lalui kursus induksi kat kolej je..ms tu agak kekok gak la sebab masing2 tak kenal antara 1 sm lain….pastu pembahagian biro….pastu buat gerak kerja..prepare apa yang patut…buat banner..pergi kursus induksi kat PD..pastu g kursus BTN (excluded me,kery & fizi..sedih sangat)pastu g kursus induksi HEP plak (lawan cheers dengan kolej lain)…pastu tunggu barang cenderamata untuk freshies..dah dapat kena packing plak..lagi..tunggu senarai nama freshies yang masuk kolej..agak tenat gak la sebab once dah dpt nama freshies kena bahagikan cell,buat tag nama diorang, pembahagian bilik, macam2 lagi kitaorang buat…memang dalam ms 1 week b4 MHS tu selalu la PM buat OT..tidur dalam kol 3 4 pagi….sian kitaorang,,,,,

Tu masa gerak kerja..belum cite bab masa MHS lagi..tu lagi penat sebab ade yang stay up in case ade budak sakit tengah malam..pastu masa tu memang kebanyakan PM emosi tak berapa nak stabil la…tapi still dapat control the emotion… (yeke)???…tapi memang best la..1 pengalaman yang tak dapat dilupakan oleh kami semua…. hope after this hubungan,ukhwah kita semua still macam dulu gak….aku agak sedih gak la bile MHS dah hbs….susah dah nak kumpul balik sebab masing2 bz ngan study plak afer this…. banyak lagi halangan yang kami perlu tempuh…..i pray all of us will be successful in our future.. chaiyok2…gambateh…

Pembantu Mahasiswa 09/10 Kolej Kediaman Za'ba

Pembantu Mahasiswa 09/10 Kolej Kediaman Za'ba

PM 7th The GREAT!!!!!

PM 7th The GREAT!!!!!

Biro Akademik & Intelektual

Biro Akademik & Intelektual

Biro Seni & Sorakan

Biro Seni & Sorakan

Biro Domestik & Teknikal

Biro Domestik & Teknikal

Biro Kebajikan

Biro Kebajikan

Biro Disiplin & Keselamatan

Biro Disiplin & Keselamatan

Biro Sukan & Kerohanian

Biro Sukan & Kerohanian