Archive

Archive for April, 2010

Makin hampir, makin banyak…

makin hari ,makin dekat ngan exam final…aku pon tk prepare ape2 pon..

nota-nota dah melaut…tak th mn aku letak…. tidur makin tk terurus..

keje makin bertimbun….

aku bukan marah pada keje atau pada orang yang memberi kerja,

TAPI

kadang-kadang aku geram dengan manusia yang makin hampir, makin jauh tinggalkan semua benda…

sisa-sisa terpaksa ditanggung oleh sesetengah orang..(bukan setengah…sesuku je kot…or boleh dibilang ngan sebelah tangan)

semua dah beralih arah….hurmmm….

aku???? diri aku????

mungkin aku “TERLALU BAIK HATI” “SAMPAI SANGGUP MENJAGA HATI””DEMI KESENANGAN ORANG LAIN????”

hingga sanggup abaikan pelbagai perkara termasuk “KEHIDUPAN AKU”….

YA ALLAH AKU TAHU INI UJIAN DAN DUGAAN DARIMU…AKU HARAP LEPAS NI AKU MAKIN TABAH….

TERIMA KASIH KEPADA YANG SELALU SUPPORT AKU (ESPECIALLY MY FAMILY)…….DAN SUDI MEMBANTU AKU …..:”) *mel,john,ijat,naim*

Advertisements

Banyak sangat la……

Ape yang banyak tuh???

eh jap2….b4 aku start crite aku…aku nk mintk maaf kat anak sedara aku…Irfan…(mcm la dia bleh bc blog aku ni)….

sbb nye???…sbb aku tk post crite tntg dia…kan aku dh janji nk crite tntg irfan…..dalam post Hope it will be fine after this……………


tp tak ter”post’ cos kat kolej aku ni wifi almaklum la ….kadang2 laju semacam….so….nnt2 je la….

ok berbalik pd cerite aku..

ape yang banyak tu….

actually ,bile aku tengok kat notice board bilik aku, baru aku perasan and terfikir….

mana aku nak letak sijil-sijil yang dalam frame…(well biasa la..org trima bnyk anugerah, so bnyk la sijil dlm frame tu…)

bile aku tgok balik file sijil2 aku..dh tk de pocket dah..semua full..tu pon terpaksa letak 2 3 sijil dlm 1 pocket….

hmmm….nak memanjangkan crite…aku ni tak aktif pon ms sekolah….

tyme skolah aku dl…boleh dikira brape sijil aku dapat….

yela..mcm ne nk dpt sijil…kronisme banyak tyme sekolah dulu…asal nak masuk je 1 acara….mesti tak dtrima masuk….

asyik pilih geng sendiri je..so aku pon malas nak ambil pusing…..

tapi berkat usaha…(ceeewahhh) aku ade la berjinak2 ngan kelab2 ni (bukan clubbing…..haram…) tyme ambil diploma dulu….

so aku dikatakan agak aktif gak la tyme kat Internatioan Islamic College a.k.a IIC…..

aku jadi AJK untuk konvokesyen…ade la sapu 2 3 jawatan (ooo…giler jawatan aku ni sebenarnya….)

then join Adventure Club yang terlalu adventure sampai tk terkata….

then pencapaian aku agak bagus la tyme kat diploma…asl dapat 3.5 je dpt DEAN LIST and dengan pastinya aku dpt sijil….

(OOOO BANYAK LA SIJIL NYE)…..

then masuk plak UM ni…

dah beso kan…tak kan la nak sijil2 lagi..

so aku pon malas nak ambil port tntg sijil2 ni…..

TAPI…no no no….jgn fikir aku tk aktif…aku still aktif and buat kerja, cuma tak mengharap dah sijil2 ni… (ikhlas ni)

tapi kalau ade org nak bg..aku trima je la….

hmm…so conclusion kt sini….SILE BELI POCKET PLASTIC UNTUK SIJIL-SIJIL ITU..NNT HILANG PLAK..HUHUHU…

lalu aku pon menjawab…..

YELA-YELA….NNT AKU ADE DUIT AKU BELI BANYAK2….SIAP UNTUK SIJIL KURSUS KAHWIN NGAN SIJIL NIKAH LAGI….HUHUHU… (gatai)

K dah habis ngarut…