Archive

Archive for August, 2010

i’m getting older..

August 29, 2010 3 comments

28 ogos 1987..ni usia aku dah menjangkau 23 tahun..(tak tua lg ni)..ha

mesti parents aku ckp..pejam celik pejam celik dah besar anak mereka yg no 5 ni..hahhahaa… (suka suki je aku ni)…

alhamdulillah..aku diberi peluang untuk bernafas lg…means..makin meningkat usia ak.makin dekat nagn kematian…

hope aku menjadi hamba yang beriman kpd penciptaku…

banyak wish yang aku dpat..tq 4 the all wishes.. and tk lp juga yang celebrate besday ak… juwir, fatin, shahril, ecah, big, ijat…1st tyme makan kat THE SPHERES tu…hahaah…siap ade org blnje lg…anywhere tq..i will remember this moment…pastu terserempak plak ngan ruru, arie, wan syafiq & safwan..ape lg..bergmbar la kami..

tk lp jugak wish dr my parents….tq mak & ayah cos berjaya mendidik kami adik bradik menjadi org yg berguna.

(walaupon kadang2 perangai sorg2 tk semengah)…especially anak yg no 5 ni la..hahaa

tak lp jugak pd kwn2 aku ms diploma dl,,,,ingt lg korg kat ak..thanks a lot..rindu ms dl..

walaupon umur dh meningkat..but aku still rs ade sumthing missing in my life…hurmmm i will find out one day..

(ruru tq  4 the present..so cute..) : )

Advertisements

Ramadhan Al-Mubarak…….

Alhamdulillah….kite yang hidup ni diberi kesempatan lagi menjalani ibadah puasa….

so far so good..tapi sumtyme rasa missing sumthing… maybe banyak lagi kebaikan yang aku tak dpt buat dlm masa bulan yang berkat ni..

hopefullly dpt penuhi apa yang missing tu…

sambil jalani ibadah ni, aku juga busy ngan “keje” seorang student…wahhhhhahaa..penat eden..banyak keje maaa..asgmnt lagi..

harap dapat buat semua keje yang dh diberi due date tu..

k selamat berpuasa semua….

~Kembali menyibukkan diri….

yeahhh,,,,,setelah beberapa lama tk update.akhirnye ter”update” gk blog ni….

Lepas je Minggu Haluansiswa , Minggu Interaksi Za’ba, now jalani hari2 yg mencabar…(cabar sngt)

hurmm dh nk dekat puasa ..Hope Ramadhan kali ni lbh baik dr Ramadhan seblm nye…

aku disoal oleh member lelaki hr tu..hahaha..soalan nye.,.”ko dh hbs gnti puasa ke?”…hahahhaha…ni mybe killer question kot…ngan bangga nye aku menjawab.. “of course la dh hbs,,,,aku tk suka gnti lmbt2 ni..”

yelah..biasanye nk dkt puasa ni la ramai yg baru nk gnti puasa…tu ok la kan kalau gnti..yg tk gnti mcm ne plak?? huuuuuuuu…..mcm2 hal …

then…crte kt um plak..mcm2 hal la gak..

aku br je trime 2 kali watikah perlantikan jtk kolej..so position nye SETIAUSAHA…haaha…sinonim tol ngan jwtn tu…

crite um lg…br2 ni ade kes student jatuh dr tgkt 5 kt kolej 12…ngeri gk la dgr and baca kisah nye,,, so after kes tu..keselamatan di um dipertingktkan.. nak2 kat kolej2 kediaman…kami siap kn ceramah free dr datuk tnc…suruh jg keselamatan budak2 kat kolej..hope tkde dh kes2 mcm ni..

oo….ade lg cite..skrg ni Festival Konvokesyen UM..(FESKUM) …pengarah kwn aku…sian dia..makin kurus je..hahaha (sory ilyas)..

hope semua berjalan lancar.. and tahniah siapa yg konvo tahun ni…

aku??lmbt lg..2 thun lg…oo next year adik aku konvo…(tu crite lain kali la)..

k…agak sikit crite kali ni..sbb aku malas nk menaip..lain kali je la…yek..

k bye…huhuhu