Archive

Archive for April, 2009

Apa aku nak buat…..(^_^)

April 22, 2009 5 comments

HEHEHE…. b4 start study ni..tetiba jari aku gatal nak tulis dalam blog aku ni…. (aik sempat lg tulis blog ni masa xm)…… tadi masa aku check email tiba-tiba datang idea aku nak buat ape …… perkara ni aku nak buat dalam short term and long term…. antara perkara tersebut:

1. balik rumah sekerap mungkin….hahaha…. (ayah dah bising sbb selalu sibuk je memanjang…sampai tak sempat nak kongsi idea yang bernas….hahaha)* ayat ini dipetik dari blog ALBERANGQUE

“Semasa musafir selama beberapa hari ini aku sempat bermesra dengan cucu yang kedua aku. Baru berumur 70 hari. Cucuku ini masih belum boleh membezakan sesiapa. Mungkin dia tetap kenal ibunya atau bapanya tetapi orang lain dia belum kenal. Harap mak saudaranya yang mengambil kursus Early Chlidhood Education di UM akan dapat membuat penjelasan tentang hal ini kepada kami semua tentang psikologi kanak-kanak. Nantilah mungkin satu hari dia akan buat penjelasan. Itupun kalau dia tak sebuk. Dia memang sebuk sentiasa!!!”

(nampak sangat la aku ni memang anak yang bz)…..

2. nak buang sifat suka bertangguh….sampai bile la sifat ni nak bersarang dalam diri aku ini…

3. kurangkan seterusnya lenyapkan terus aktiviti yang tak bawak faedah lagi mendatangkan dosa..hwahwahwa

4. memberi sepenuh perhatian pada iluvislam.com, persatuan pendidikan awal kanak-kanak, bakal pembantu mahasiswa kolej 7,

5. nak banyak pergi ke seminar or ceramah yang boleh menambahkan ilmu….

6. bace buku yang berkaitan dengan psikologi kanak-kanak,pendidikan khas sebanyak mungkin.

7. tambah ilmu agama bebanyak…

8. cari bakal menantu untuk mak and ayah aku….hahhaha…(mak kata final year nnt kena ada….takpe jodoh pertemuan ditangan Tuhan…..)

9.nak ambik master (local u) and phd (oversea) dalam bidang psikologi kanak-kanak..

10.nak cari biasiswa untuk study..(apasal la course aku ni tak de yang baik hati bagi biasiswa…pelik…pelik)

11.naik kan pointer…mesti dptkan 1st class honour degree….(aku nak buktikan pada “manusia tersebut” yang aku boleh buat…. dendam aku tengah membara ni….biar “manusia tersebut”dapat nilai)

12. menjadi orang yang baik….nak buang sikap mazmumah…tapi kalau jd baik je nnt orang ambil kesempatan plak…(hmm ntah la…jadi baik salah…jadi tak baik pon salah….kadang2 manusia ni tak faham apa yang kita buat kat dia tu,tegur dia tu sebenarnya mengajar dia untuk dia berdikari dan aku nak diorng ni meng”optimumkan” pengunaan otak diorang….kadang-kadang aku tengok mereka ni terlalu simbiosis….lama-lama jadi parasit…..pastu merebak la jadi cancer pulak…tu yang aku tak nak….. erk..parasit bleh jadi cancer ke??)

13.berusaha jadi manusia yang normal, terbaik antara yang terbaik….jadi hamba Allah yang best….hahahhah

hmm aku rasa ade lagi….tapi nanti la aku tambah lagi….sekarang otak aku  fikir nak study..(yela tu….jap g *terbelengkor* jek…..)…

k ….adios amigos

Exam oh exam…..

April 19, 2009 1 comment

diam tak diam dah dekat satu tahun aku belajar kat um ni…macam2 aku dapat..yang manis,yang pahit,yang kelat semua ade…hahahah…21/4 ni aku start exam,…. so sekarang masa untuk aku study….aku ni jenis study last minute…hahahha..dah try nak study awal..tp tak bleh je….

kepada member2 yang lain gud luck guys…..

oo lupe nak share story..15/4  yang lepas…best friend aku ,myra selamat lahirkan baby boy..nama anak dia mohammad harraz iman..mak and anak sama-sama sihat… lepas ni giliran sape plak ye…hehehe… kepada myra congratulation dari member2 mu ni….jaga n didik anak sebaik baiknya….

Hmmm Dah Ok kot….

Aku mintak maaf pada posting lepas sebab ter-emosi….tq pada family and kengkawan aku yang banyak dorong aku… Nampaknya azam tahun ni untuk aku jadi baik tak tercapai lagi untuk sem ni…Insya Allah sem depan kot aku nak  cube capai balik azam aku…

Sekarang ni aku lebih tumpu pada exam final aku…Aku akan buat sebaik mungkin untuk kekalkan atau naik kan lagi pointer aku…. lantak la ape orang nak kata lepas ni…korang nak mencapap ke,nak buruk2kan orang lain ker, nak tunjuk baik ke lantak korang la…sesungguhnya Tuhan tu maha mengetahui siapa salah siapa betul….am i ryte???? biar mereka ni berjaya dengan duniawi diorng…ukhrawi mereka??Wallahu’alam…

Kepada mereka yang selalu bantu aku secara langsung atau tak, aku ucap TQ sesangat…Hanya Allah je dapat membalas jasa korang….Selamat berjuang untuk final ni….chow….

Tentang Hidup…..

Mesti korang pelik @ timbul persoalan asal aku tulis “tentang hidup” ni…. sebenarnya aku tulis nie sebab nak ceritekan kisah hidup aku dalam 2 3 bulan ni.. aku rasa macam down gile dalam masa ni ( sampai sekarang dan tak tahu bile ok semula ). Bermula dengan uruskan projek  hingga sekarang motivasi aku makin down…. dan sekarang aku makin down & stress sebab laptop aku rosak……semua keje tak jalan antaranye assignment, laporan, buat presentation, nak surf internet pon susah… aku sebenarnye malas nak pinjam laptop or computer orang…. aku tahu member aku pon banyak gak keje nak buat.. so malas nak guna laptop diorang…Aku tahu ada yang tak suka aku pinjam laptop diorang….so aku minta maaf la…

SEKARANG WAKTU AKU MENULIS BENDE NI MEMANG AKU TENGAH BENGANG GILER…. LEPAS NI SAPER2 NAK NYUSAHKAN & NAK MINTAK TOLONG DARI SORRY LA YE..AKU TAK NAK LAYAN….. NAK EXAM NANTI JANGAN TERHEGEH2 MESEJ AKU NAK NOTA,,,,CARI SENDIRI YE..

 

DAH AKU MALAS NAK TULIS LAGI……