Archive

Archive for October, 2010

mencari atau dicari………….

October 9, 2010 3 comments

kali ni post tentang soal hati……hahaaha

well, ramai dah kawan2 aku yang sama baya ngan aku dah berkahwin…

plus dah beranak pinak pon ade..yang kahwin secara tiba2 pon ade (tk couple, tak apa..tup2 dah khwin)

biasa la..jodoh di tangan Tuhan………..perempuan baik untuk lelaki yang baik, dan sebalik nya…

AKU????aku bukan se”desperate” sangat nak khwin2 ni…….. sbb tak de lagi bakal “husband”nya…

calon tu..tengah berkira…couple apatah lagi………

asyik busy je memanjang….mmg tk sempat mencari……..

tapi…ade kah aku dicari…

kalau dicari nak kunci notice board, nak latterhead ade la..

tapi dicari untuk dijadikan sebahagian dlm hidup…tak de lagi….

sebenarnya mn betul..kite kn cari or mencari??

kalau kite dh ade pilihan hati..tapi takut nak bgth???mcm ne plak kan??or nk tunggu dicari..??

mmg pening la bile fikir hal ni…

so far aku boleh la lagi pendam2 bende ni…….

sbb aku yakin aku tak boleh nak manage hubungan tu nnt..

tapi kadang2 jeles gak dgn member2 yang dh khwin..dah ade anak kan……….

tak pe2…..seperti ayat di atas, jodoh,ajak,rezeki semua ditangan Tuhan.cume kite sebagai manusia je kn pandai mencari yang terbaik utk hidup kite…

kan2….

hurmm..k la..nak bersiap utk meeting pagi2 ni..hahaha..

 

Advertisements

malasnye….

sape nk buat keje ak..dapat pahala weyh……..

kalau rasa diri tu bosan……..meh tolong aku..

nak tak??

(budget ade org nk tolong kan…hahahaha)

Categories: Kita in karut ngarut

Nak still remain or change????

October 6, 2010 6 comments

haaaaaaaaaa……..mesti dok fikir remain ape kan…

hurmmm…..ni pasal blog..nk remain ngan blog ni or tukar blog lain…

sbb jeles gak tgok org gn blogspot…..aku plak gn wordpress…

wordpress ni menarik gak actually….tp susah nk dpt layout yang cun..tu yang nk tukar tu

then ,,,,application wpress ni aku still blur2..

blogspot plak nmpak mcm best..bnyk layout…application pon bnyk..

tp wordpress ni ade menariknye….

ntah la..maybe sbb aku bukan addict sgt pasal blog ni..tu yang tk ambik kisah sgt pasal blog..

dengan blog pon org boleh bergaduh, berbalah and macam2 lg..heeheh

so…bt ms ni tk terfikir lg nk beralih arah ..still remain kot..

cume lately bz banyak….sbb tu yg tk sempat nk explore wordpress ni…….

so..bile dh ok..akanku explore wordpress ni bg cun sikit……..

mungkin kah mengunakan photoscape dr si amatur ruru.haahaha

never ever…(mahal yuran dia letak).haahha

………………..

so,i decide….still remain la dengan worpress bt masa ni…….hahahaha

patut ke aku cube melupakan….???

October 2, 2010 6 comments

bile hidup banyak kenangan..

bile banyak kenangan….ade kenangan manis..ade kenangan pahit…

segala pengalaman mematangkan kite…

tapi kalau seluruh kenangan banyak yang pahit mcm ne??nk lupakan ke..

kadang2 kenangan pahit berkaitan ngan kenangan manis…so patut ke lupakan terus semua kenangan…

susah nk jawab bukan???

confuse..

kadang2 rasa…nak cuba lupakan semua…tapi boleh ke..

try..boleh ke??

so…biar jela..sandarkan pada kenangan..hahahha

stop ngarut.. hurmm…..tk pe la…redha je la….

k biarla pengalaman..kenangan tu …tk perlu fikir pnjang…

k la …nk bertolak pulang rumah….bye…