Archive

Archive for the ‘Kita Bile Pressure,Tension,Bengang,Stress&Seangkatanya’ Category

stress dikala menjelang raya………

September 3, 2010 3 comments

bukan stress ngan nk buat kuih pe, nak pasang langsir ape, lemang, ketupat segala bagai..tp stress dengan bebanan keje……

wahhhhh baik punye keje aku dpt sem ni……. beban tugas berlmbak2..asgmnt tk payah kire la…beratur je nk kn hntr..

pelik aku…..ape sebenarnye ni……….

cerita 1:

dulu kata ikut je,,,,skrg tiba2 nak ubah2 plak…….

tak ke nyusahkan kami……

then kami dipersalahkan oleh org lain..

wahhh….hilang dignity je rasa……

pop……mcm tu je kan…..

yg the rest pon…….

try ddk kat tmpt aku…

br th mcm ne rasa kan…..best ke tk…

alah,,sblm2 ni pon mslh bnyk gak korg timbul..

alih2 hilang punca…cr aku..

lupa dah kan semua tu..

hidup nk blame org..senang kan…

cerita 2:

lelaki2 jgn bagi pengharapan kat perempuan……

bile prmpuan dah fall in luv ngan korg..then senang bleh korg kata..

“aku nagn dia tk de ape2 la..propa je dulu” haahahha senang kan..

ape2 pon…..fikir la baik buruk sblm nk main2 cintan cintun tu..

hurmm…..aku pon hampir la..tp……….(hahaa..mls la cite)

cerita 3:

org berpusu2 nk blik raya..aku pon nk blik..so esok aku nk balik..

malas nk bt ape2 keje dah..

otak fikir nk balik..

……yg tak blik..sila jaga um..wahhh..great….

ok..malas dah ngarut….

selamat hari raya semua..nnt post pasal raya plak..(kalau rajin)

Advertisements

touching..terasa segala bagai…

hurmmm lately ….aku rasa makin lama makin teruk kes touching2 ni..a.k.a terasa… orang sekeliling aku pon sama…. dulu bukan main tough sorang2.. sekarang…. asal bergurau yang tahap semut pon nak taouching segala bagai… aku lagi lah..memang berderai air mata terus… senang gile menangis.. hurmm maybe stok air mata banyak sangat kot.. tu yang asyik keluar je…. yang aku perasan sejak 2 bulan la aku mula touching segala bagai ni……….. naik bosan sebab susah nak jadi orang yang tabah… biler fikir balik.. bende ni kecik je..sebab lepas ni banyak lagi bnde yang aku kn lalui…. cabaran makin lama makin banyak… ntah la.. yang orang sekeliling pon satu.. dah2 la tu nak sakitkan hati orang……….

kadang2 susah jugak jadi terlalu transparent….means bagitahu direct pada person tu yang dia ade buat salah and tak puas hati…. wahhh naik gile aku fikir hal orang… tapi orang ade fikir hal aku….. perasaan aku?? asyik nak malukan aku depan orang lain… ibarat aku tk de perasaan,,,

so…aku yang kena tough ke or orang sekeliling patut berubah???????

tak de jawapan ……………………………

Makin hampir, makin banyak…

makin hari ,makin dekat ngan exam final…aku pon tk prepare ape2 pon..

nota-nota dah melaut…tak th mn aku letak…. tidur makin tk terurus..

keje makin bertimbun….

aku bukan marah pada keje atau pada orang yang memberi kerja,

TAPI

kadang-kadang aku geram dengan manusia yang makin hampir, makin jauh tinggalkan semua benda…

sisa-sisa terpaksa ditanggung oleh sesetengah orang..(bukan setengah…sesuku je kot…or boleh dibilang ngan sebelah tangan)

semua dah beralih arah….hurmmm….

aku???? diri aku????

mungkin aku “TERLALU BAIK HATI” “SAMPAI SANGGUP MENJAGA HATI””DEMI KESENANGAN ORANG LAIN????”

hingga sanggup abaikan pelbagai perkara termasuk “KEHIDUPAN AKU”….

YA ALLAH AKU TAHU INI UJIAN DAN DUGAAN DARIMU…AKU HARAP LEPAS NI AKU MAKIN TABAH….

TERIMA KASIH KEPADA YANG SELALU SUPPORT AKU (ESPECIALLY MY FAMILY)…….DAN SUDI MEMBANTU AKU …..:”) *mel,john,ijat,naim*

Happy,sedih,kecewa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 & 13 mac tarikh bg dinner kolej aku Malam Anugerah Za’ba (MAZ) ngan Malam Gemerlapan PAKK….

12 MAC

Bermula dgn MAZ….Macam2 yg menimpa MAZ, FINALLY dpt gak berlangsung dgn jayanya….aku agak happy bile dianugerahkan 3 award…..1st Anugerah Jasa Budi, 2nd Anugerah Penglibatan TerbaiK & 3 rd Anugerah Permata Harapan (TAHNIAH GAK KAT KHAI NGAN NAIM)……

aku ingat dinner MAZ berlalu ngan ceria la…AKU SANGKAKAN PANAS HINGGA KE PETANG, TAPI HUJAN DITENGAHARI….. aku rs nak mengamuk, nangis, benci, geram and seangkatan dengan nya…..aku balik dengan perasaan yang marah yang membuak2……….geram nagn situasi tersebut

13 MAC…..

pagi ada Sambutan Maulidur Rasul peringkat UM….aku tahu sambutan ni dah terlambat..tp Alhamdulillah dpt dijayakan gak…..TAHNIAH KEPADA JUNIOR AKU…..tapi yang rs kecewanya bile hanya 4 5 kolej je yang hantar penyertaan….YA ALLAH……sikit bebenor……nak tak nak kena teruskan gak….

hmmm skali lagi tahun ni aku dpt join perarakan….. kolej ak pon ramai yang pergi especially budak BALAI ISLAM….tapi sambutan dr pihak J** **K  amat…amat..amat la mendukacitakan….aku rasa semua dah dpt msg yg aku bg….tapi…….hmmmm biasa la..program2 berunsur agama ni kan kurang nk diberi perhatian….

Malam plak ade Malam Gemerlapan PAKK…event ni buat kat Restoren Puteri kat TTDI…agak meriah la…..TAHNIAH kpd Syima….tp untuk diner ni mmg perasaan gembira dah tinggal 30%……kemarahan aku tak reda lagi…

untuk kedua-dua diner ni ak tak ambil pon bnyk gmbar….ntah la..mungkin perasaan EXCITED DAH TAK DE……

HMMMM……..dah la IZZAH…BUAT JE KEJE KO……

please..please..please!!!!!

tak tk ler pe nk jadi sekarang ni..masing2 dah mula buat perangai.. nak merajuk la..nak lepas tangan la… macam2…. betul2 blur sekarang ni…. pelik, aku baru je tak buat kerja dalam masa 3 hari, tu pon dah ade orang yang bising ….habis selama ni ape yang aku buat??? bukan keje ke nama nye… aku tak keje hari jumaat sebab aku kelas full, sabtu aku tak keje sebab aku keluar settlekan hal baju batik, then aku janji nak keje hari ahad, tapi bile aku bersemangat nk buat keje, ade masalah len pulak,,, seolah2 kehadiran aku kat tempat keje tu tak diterima…so buat ape aku nak duduk lama2 kat situ..baik aku naik bilik….lagi best..

tu cerite 3 4 hari lepas..ni cerite baru… aku dapat tahu ade sumone jealous ngan aku sebab aku rapat dengan some guy…aduhhhhhh guy ni tak de pe2 la ngan aku..aku anggap dia adik aku je… pernah ke tengok aku ngan guy ni keluar berdua? tak pernah langsung aku keluar ngan guy ni berdua..kalau ade pon berempat… aku baik ngan guy ni pon sebab kitaorg ada jawatan.. and banyak discuss tentang kerja….tk denye ak nak menggedik2 ngan guy ni….. payah bile ade yang jealous tak tentu pasal ni…. jealous ape bende pon aku tak th…and aku tak de hati langsung ngan guy ni….

cerite lain plak… hmmmm aku tak th aku ni kedekut ke…. aku ni tak suka orang yang terlalu bergantung pada aku dalam hal2 setiausaha ni… aku boleh bagi tunjuk ajar..tapi bukan nak bulat2 dari aku….buat dulu, kalau tak confident baru tunjuk kat aku..belajar dari kesalahan….. ni semua aku nak suap..lemak r…. sampai bile tak maju… aku pon buat sendiri je kot.. aihhhhhhhhh…..

masalah lain pulak hal PAKK yang tak settle2..kejap2 tukar tarikh…event besar tu…bile nak selesai aku pon tk th…dah la kena cari AZNIL untuk jadi perasmi…. nak cari contact number dia pon berpuluh2 kali aku call astro…mcm2..

banyak lagi masalah lain…maybe kalau aku cite kat sini pon orang tk faham…..so aku harap masalah aku ni dapat settle dalam ms terdekat ni..

Terlalu komited ke?

ramai org tnye ak asl ak ni t’lalu komited dlm bt keje  especially keje2 kolej…

ak pon tk th..maybe ak senang keje ngan ahli lain…

or maybe sbb ak nk bt sesuatu perubahn…

bile org tnye ape perubahan yg jik jtk bt..

ak pon mls nk jwb,sbb kalau ak jawab kn kn soal blik..

mcm tu la realiti kalau org tk puas hati ngan org lain…

tp org yg tnye tu sedar tk sebenarnye korg tu tak br input ape2 pon pd kolej…

projek tak join, bile yuran naik, salah kan kolej la, ape la..

pastu bile tak dpt kolej br terhegeh2 cr yg berkenaan…

hmmmm salah ke bile aku terlalu komited dlm bt keje ak??

aku komited gak dlm jawatn ak yg lain..dalam study ak pon komited gak ape…org je tk perasan..

tp org lain fikir ak komited sbb bnde lain especially keje kolej….wutever la korg….

ak buat semua tu sbb ak rs ak ade tanggungjawab…

ye la kan..tanggungjawb kn amanah..

tande org percya pd kte..

tp mcm ne plak kalau org tu ade tnggungjwb….

tp dia tak bt keje….

kalau tk boleh,kata tak boleh…

boleh org lain yg take over keje tuh..

maybe takut org pndang rendah kredibiliti yg ade pd org tu..

ye la kn…nnt kn kutuk plak kn…

susah gak…

so….

ak pon blur…

tk th pe nk kata dah,..

dr betengkar,bergaduh,kutuk mengutuk..

lebih baik senyap…….

hari yang penuh……….

hari ni start kol 5 pg aku bngun siapkan asgmnt,,then aku tdr kol 6.15 sampai kol 7…

pastu bangun siapkan asgmnt….kire2 dlm kol 8 aku siapkan asgmnt…..cume tunggu nk print jk……

after that aku siapkan surat2 yg nk kn hntr kat ofis….kol 8.45 aku g bilik jtk lm utk attend meting….

meting hbs sampai kol 1.30 pm…huih lm giler….

then kol 2.30 aku naik bilik utk settlekn asgmnt aku yg tebal sesangt…pastu g binding asgmnt yg tebal tu…

pastu kire2 dlm kol 4 aku g fak tok hntr asgmnt tuh…..dlm 4.30 pm aku g mid utk jejalan..

ingt nk tgok movie…tp ms plk tak sesuai…so g shoping je la…kol 8 blik kolej..sampai la skrg dok ngadap laptop….kol 9 nnt,g jamuan sukrea,,,,best dpt mkn..

aku ni seharian tk jumpe nasik…pedih perut..tk th brape lm ddk sane,…aku rs ngantuk sngt….

ini la idop aku utk hr ni…sanggup tk korg jd aku???