Archive

Archive for the ‘Kita in Early Childhood Education Society (ECES)’ Category

esok exam………(22/11/2010)

JADUAL EXAM SEM 1 2010/2011

22/11/2010

Sains Awal Kanak-kanak (Sir Fauzi)

9.30pagi -11.30 pagi

BSEC 101

 

24/11/2010

Bahasa & Kesusasteraan Awal Kanak-kanak (Dr.Chew)

10.00pagi -12.00 tghr

BSEC 101

 

25/11/2010

Prinsip Teknologi Pengajaran (Pn. Rafiza)

11.30 pagi – 1.30 petang

APM

 

27/11/2010

Kesihatan & Keselamatan (Pn. Hafizah)

9.00 pagi – 11.00 pagi

BSEC 101

 

*1/12/2010*  (MINOR PENDIDIKAN KHAS)

Strategi Kurikulum & Penilaian Dalam Pend.Khas (Sir. David)

8.30 pagi- 10.30 pagi

Audi KPS

~MOOD EXAM..SAJA POST JADUAL EXAM….

~BUDAK SPM PON EXAM GAK….

~FINALLY, GOOD LUCK GUYS….ME ALSO~

 

Macam-macam cerita…. :) :( part 1….

Dah sebulan lebih aku tak update blog aku..sampai ayah aku pon suruh meng’update’…..biasala..mn ade masa..bz je…sekarang aku ade masa even ade keje yang perlu di settle kan…… sekarang aku cuti 1 week….biasa la cuti sem…. buka cuti plak puasa…hmm Alhamdulillah…moga jiwa aku makin tenang… so utk post kali ni aku nak rangkumkan semua citer tentang aku and kite semua dalam masa 1 bulan ni…. start dari Minggu Interaksi Za’ba 09 sampai la cuti ni…. lets begin the story. …(mcm citer fairytale plak)

MINGGU INTERAKSI ZA’BA 09

Minggu ni dikenali minggu suai kenal senior junior… tahun ni nampakla sikit perubahan dari tahun lepas…komitmen dari senior makin ok dr tahun lepas..thanks a lot … junior plak memang best…komitmen yg diorg beri memang tiptop… sepanjang minggu ni ad macam2 aktiviti yg PM sediakan….explorace, pertandingan bola tampar & futsal , fashion show, malam kemuncak MIZ 09….aku plak tyme ni sibuk buat kkd nak g tioman…tu la..sape suruh delay buat bende alah tu…naik turun HEP ntah berape kali…asyik ngadap muka kak nana….tp bnyk gak la aku belajar dr dia mcm ne nak buat kkd yg sebenarnya…hahahaha…. yang malam akhir memang happy & sayu gak la..sebab ni projek akhir yg PM buat….lepas ni memang susah ler nak buat  projek same2…

ngan hantu cell 5

ngan hantu cell 5

Senaman pagi MIZ 09

Senaman pagi MIZ 09

With my cell b4 do performance

With my cell b4 do performance

makan-makan...ade orang belanje

makan-makan...ade orang belanje

INTERAKSI SENIOR JUNIOR PAKK 09

Td citer pasal interaksi kat kolej..ni plak interaksi course aku plak…kitaorg buat interaksi kat Kem Sri Raudhah, Gombak…dekat je….tak sampai 45 minit dr UM,,,buat 3 hr 2 malam…tempat memang ok… aktiviti pack giler…aku plak sampai je sana asyik ngantuk je….tak th apesal….  aktiviti malam 1st memang dasyat ler..nyte walk…. berjalan naik bukit,,,,ntah2 gunung kot…..kejang lutut aku ditambah asthma  aku datang menyerang…. nasib baik bawak ubat..kalau tak, tak ke nazak dah aku kat bukit tu…pastu berjalan redah hutan dlm gelap…ms nak turun bukit memang bahaya la…dah la licin,gelap plak tu…turun dr bukit, kitaorg semua berkumpul 1 kawasan lapang…aku,azwan,syidah & nora ditugaskan jg budak b4 diorg jalan kat checkpoint 1st … ms ni aku terlelap gak la…jam dah pukul 12 lebih..nak lepaskan sorang2 dalam masa 3 – 10 minit….memang ambil masa yg lama la…. so tunggu je la… dalam masa tu ad 1 kejadian yg aku tak perasan..tp kawan2 aku perasan sebab aku tk duduk dengan diorg…aku kire bersyukur la tak nampak…hbs nyte walk dlm pukul 2 lebih..memang waktu tu dah sejuk sangat… ms nak balik ke kem br tahu ape yg terjadi kat checkpoint seterusnya….budak2 ni kn sakat ngan 2 ekor hantu buatan..aku tengok pon seram… salah sorang hantu tu syima….kesian dia..dah la sakit..pastu kn jd hantu plak….

Selain nyte walk ade jungle tracking & obstacle challenging… memang adventure la….kitaorg kn pakai masker lumpur, pastu kn naik bukit,turun bukit, lompat tong, merangkak dalam lopak air, akhir sekali kn redah kolam lumpur guna tali…ingat nak escape je dr buat aktiviti tu..tgok yg lain bersemangat..aku pon join ler skali…memang teruk la ‘dibalas dendam’….anywhere aku enjoy gak…. mlm plak aktiviti kesenian….1st year yg handle..saja nak bg diorg pengalaman… aku memang penat malam tu…so ape lagi…tidur ler dalam bilik….pukul 3 pg ade aktiviti pe ntah..aku lupe…lepas hbs aktiviti tu aku balik tidur,,esok pgnye aktiviti high rope batal sebab ujan….so prepare utk majlis penutup…. aku plak sibuk handle bus…nasib baik pakcik2 bus dr UM sporting even banyak kali tukar masa nak balik….  aku ingat senang je handle bus ni…rupe2 nye susah giler…nak pulak customer nye banyak kerenah…hbs semua kena sembur ngan aku ….aku mintak maaf ler kepada yg terasa…. kalau diorg dengar & bg peluang pd aku…tak jd semua tu..let bygone be bygone…jdkan iktibar..b4 balik UM kitaorg singgah di Rumah Penyayang Seri Raudah..memang sedih sngt keadaan kat sana yg menempatkan anak2 yatim….after that kitaorg terus balik UM,,,sampai UM dalam pukul 5.30 ptng…memang best bile nampak katil….hahaha….

tidakk ....muka aku!!!!!

tidakk ....muka aku!!!!!

wajah ku yang cantik

wajah ku yang cantik

meredah lopak...

meredah lopak...

fesi..kowt....

fesi..kowt....

aku,azie,syima,iela,syidah & farah

aku,azie,syima,iela,syidah & farah

kat Rumah Penyayang Sri Raudhah...

kat Rumah Penyayang Sri Raudhah...

Masa aku g interaksi kat UM ade PC FAIR…..dalam pukul 6.30 aku ngan nina pergi ke PC FAIR tu… finally dpt gak aku beli MP3 Sony walkman….hehehe..hope yg ni kekal lama la….bcoz b4 this beli mp4 & mp5 semua rosak…hampeh tol….biasa la beli brand yg ntah ape2 ntah…

ni le sony walkman aku...i luv it..

ni le sony walkman aku...i luv it..

lepas brape hr dr program interaksi tu..dr.mariani panggil semua yg incharge program tu…dr.mariani cite la hal sebenar kejadian kat sana yg ade setengah dr kitaorg tak th…..Alhamdulillah aku tak kn kacau & seangkatan ngan tu….dekat seminggu gak la budak2 ni nak hilang dr gangguan tu…sekarang semua dah pulih semangat…and lebiH tenang…

TO BE CONTINUE…….(^_^)

Hari-hari yang busy (2)!!!!!!!(@_@)(@_@)…..double dizzy!!!…

February 20, 2009 2 comments

Busy aku makin teserlah dengan projek brtimbun2 kat U, apa tak nya…. Tidur makin tak menentu…. rasa macam masa blah dengan cepat….. study plak tak sempat….. aku sekarang macam hidup kat “danger zone”….. bila aku tgok day plan aku untuk bulan Februari,FUHHH….kalah Pak Lah…hahaha…. tiap2 hari padat ngan aktiviti,meeting, taip surat, hantor surat, pergi jumpe orang,  buat assingmnt, buat kajian lapangan, ambil sijil diploma dan lain-lain….

Projek yang paling dekat sekali Projek Malam Kebudayaan Melayu pada 26/2/09..Projek ni sbnrnya projek 1st year…. Hmmm bile dah dekat ngan hari kejadian ni macam2 masalah akan timbul…. prob paling besor ialah tajaan yang tidak mncukupi..NI MMG PROBLEM YG TERSANGATTTTT LA BESAR!!!!….sbb kalau tak de duit, macam2 tak boleh dibeli barang macam prop, kain, booklet dan lain lagi….. TENSION SEYH!!!!…nasib baik dah buat back up plan..so boleh la tampung sikit…. Ni 1 lagi masalah besar,,,timbul plak suara2 sumbang kata nak boikot projek ni..WUT THE HELL!!!.. setahu aku tak de plak kitaorng ( AJK PROJEK NI) buat masalah ngan korang (suara2 sumbang)… kitaorng tak mintak pon masa,tenaga apatah lagi duit kat korang….asal plak nak boikot kitaorng ni???..tak faham aku…. bile suruh boikot barangan ISRAEL, tak de plak nak sibuk2 boikot,nak kecoh2… tapi kalau nak kenakan kaum kerabat sendiri, sibuk plak “golongan ni”…. Ade yang terasa ke??? Sorry la….bukan salah  aku… Kalau macam ni la…sampai bile2 la Orang Melayu tak maju…apatah lagi nak CEMERLANG, GEMILANG & TERBILANG…huhuhu….

Ok,tu cite pasal projek kat kolej kediaman aku,,,,skrang nak cite pasal study aku plak….. aku ni memang susah nak buat ulang kaji….tapi skrang ni aku rindu gile nak ulang kaji (ayat tak bley blah..hahaha) Selain sibuk ngan projek, aku pon bz ngan assingmnt…kena pergi tadika buat observation, kena buat survey la, kena siapkan keje seni, presenTENSION, attend seminar APK dan bende sampingan lain… memang terkejar2…. Tapi Alhamdulillah, untuk minggu ni aku berjaya siapkan 4 keje seni, buat survey, buat observation kat tadika, presentation…macam2 halangan aku tempuh nak siapkan keje ni….. apa taknye…. masa nak pergi buat observation,group aku tersesat… pastu lepas buat observation aku kena balik rumah untuk buat soalan survey pndidikan khas…aku balik rumah hari Khamis (9/2), Jumaat (20/2) aku trpaksa balik ke UM semula sebab Sabtu aku ade Seminar Asas Pembudayaan Keusahawanan….kalau tak pergi seminar ni, 5% markah akan ditolak…. so terpaksa la terkejar2…penat nye tak payah kata la….memang terAMAT sangatla…..

Pastu pulak, ayah aku bagitahu hari ni (Jumaat) abang long aku balik rumah…tak sempat aku nak jumpa Syifa’ ngeng ngeng….rindu gile kat budak tu…pastu plak hari Sabtu abang ngah aku balik rumah gak..bawak balik Kak Sya & Baby Najla….sedih sungguh…tak tahu bile dapat jumpe diorng semua….Kat sini aku nak berterima  kasih orang2 sekeliling aku especiallly MAK & AYAH aku sebab banyak tolong & support aku…tak lupa gak kat adik beradik & kengkawan & sangkatan dngan nye…(ayat touching tu)…. ALLAH je yang dapat balas budi kalian…TQ SO MUCH!!!!

PAKK Photoshoot 1st year 08/09

15/1/2009 hari tu geng-geng course Pendidikan Awal Kanak-kanak Universiti Malaya ade photoshoot untuk majalah persatuan kitaorang…so kat aku ade la dalam 4 5 keping gambar untuk di share…..

Awat tu Farahin????

Awat tu Farahin????

kelakar sungguh gambar ni…..nak ketawa je bile tengok….

1..2..3..alamak Yati ko tunjuk per tu!!!

1..2..3..alamak Yati ko tunjuk per tu!!!

Student PAKK 1st year 08/09

Student PAKK 1st year 08/09

Kite yang ceria....chaiyok chaiyok....

Kite yang ceria....chaiyok chaiyok....

Look back..hehehe...we from Faculty of Education, University Malaya...

Look back..hehehe...we are from Faculty of Education, University Malaya...

Ni la gambar-gambar kitaorang….ceria tak?? Doakan kitaorang berjaya ye….kepada member2 PAKK gud luck semua…(^_^)