Archive

Archive for June, 2010

touching..terasa segala bagai…

hurmmm lately ….aku rasa makin lama makin teruk kes touching2 ni..a.k.a terasa… orang sekeliling aku pon sama…. dulu bukan main tough sorang2.. sekarang…. asal bergurau yang tahap semut pon nak taouching segala bagai… aku lagi lah..memang berderai air mata terus… senang gile menangis.. hurmm maybe stok air mata banyak sangat kot.. tu yang asyik keluar je…. yang aku perasan sejak 2 bulan la aku mula touching segala bagai ni……….. naik bosan sebab susah nak jadi orang yang tabah… biler fikir balik.. bende ni kecik je..sebab lepas ni banyak lagi bnde yang aku kn lalui…. cabaran makin lama makin banyak… ntah la.. yang orang sekeliling pon satu.. dah2 la tu nak sakitkan hati orang……….

kadang2 susah jugak jadi terlalu transparent….means bagitahu direct pada person tu yang dia ade buat salah and tak puas hati…. wahhh naik gile aku fikir hal orang… tapi orang ade fikir hal aku….. perasaan aku?? asyik nak malukan aku depan orang lain… ibarat aku tk de perasaan,,,

so…aku yang kena tough ke or orang sekeliling patut berubah???????

tak de jawapan ……………………………

Pembantu Mahasiswa 2010/2011 : 1

Lama dah tk update…yg dlm draft pon tk sempat post…. hurmm dengan masa yang ada ni, aku nk update blog ni ha…

still ingat post Tentang PM tahun lepas ??? so buat kali keduanya aku jadi PEMBANTU MAHASISWA untuk kolej aku… means that cuti aku , aku habiskan dengan PM ni…

dah sebulan lebih duduk kat kolej dengan buat gerak kerja untuk MINGGU HALUANSISWA yg bakal berlangsung 4-11 julai..

tahun ni semua PM 30 orang..lebih sikit dari tahun lepas…dan dibantu dengan 5 orang fasi…

sekarang tinggal lagi 3 minggu sebelum MHS berlangsung…. pelbagai ragam, attitude yang dapat aku peratikan…

dari yang atas sampai la yang bawah… masing2 ade sifat , emosi, id, ego dan pemikiran yang tersendiri….

aku pon sama la gak….

Majlis Tertinggi Pembantu Mahasiswa Kolej Kediaman Za’ba dah dilantik…

aku still jawatan yang sama dengan tahun lepas …..Setiausaha ….

aku cube buat yang terbaik untuk tahun ni….

then antara MT2 ni..majoriti dari kalangan kawan2 yang rapat… so far..tak de masalah yang timbul antara kami…

Alhamdulillah..dalam beberapa hari yang kami lalui..pelbagai masalah timbul…

kami PM2 cuba tangani dan selesaikan¬† masalh bersama.. tak nak salahkan orang lain…

Yang baik jadikan tauladan…yang tak baik jdkan sempadan….(erk???betul ke tak perumpamaan ni)??

even ramai dikalangan kami second tymer PM…but we still need tunjuk ajar ….

gembira la gak sebab ade yang sudi beri tunjuk ajar eventhough busy ngan perkara lain..

HOPE MINGGU HALUANSISWA TAHUN NI DAPAT BERJALAN DENGAN LANCARNYA….THANKS EVERYONE…:”)