Home > Kita in (^_^), Kita in karut ngarut > lesen ooo lesen………

lesen ooo lesen………

fuh……..hr ni sungguh menakutkan tol…………sebab ape?? hahaha ni nak story………

cite pasal lesen L aku yg dah nk expired, ngan test kete…

hari ni aku repeat test kete…. bhagian bukit, parking ngan 3 penjuru… agak menakutkan gak la bile tgok muka JPJ …

yg pelik nye bile latihan tk de plak aku nak takut sampai gigil kaki, lutut….

actually aku gagal ms 1st tyme test…… takut punye psl ditmbh dgn serabut dlm kepala otak aku ni..

1st tyme test buln 12 tahun lepas..hahaha.. gile kan..setahun baru nk ambil repeat… dh la nk dekat expired lesen L tu..

akibat tk nk repeat semua sekali untuk buat lesen yg baru, aku nekad (ayat tk boleh blah)… nak lulus gak test kali ni..

malas dh nk repeat2, gi tmtp ujian, and seantero dgn nye..malas dh jumpe JPJ tu…

so diwaktu study week dan cuti 2 minggu ni aku pon selesaikan la test repeat ni (mcm ambil exam la plak)

so Alhamdulillah lulus gak walaupon mulut bising, kaki menggigil, tangan sejuk… (tak th sbb ape)…

tq semua yg support termasuk pak cik JPJ (PAK CIK KE??)……..happy la gak sbb dh tak perlu nk ngadap JPJ…

SO LA NI AKU DH DPT LESEN P……….

……….tapi rasa mcm tk confident je nk bwk kete……….. ok need tyme…

 

Advertisements
  1. November 9, 2010 at 5:17 pm

    yay!!!pasni leh bwk kitorg jalan2!!!!! =)

    aslkan ade kete…tp confident ke korg nk naik ngan akak

  2. as-sa'adati
    November 9, 2010 at 5:36 pm

    Try bawa van arr, apa guna ‘kereta besar’ kat rumah tu….practice make confident…

    Larangan keras kalau nak practice drive bawa En. BaLaM…no, no, no (bayangkan Syifa’ yang cakap)…hehehe

  3. kak sha
    November 9, 2010 at 6:33 pm

    Jgn jadi cam akak sudah..dh anak br leh bwk keta..itu pun dkt2 jek….hehe!Ape2 pun tahniah….Truskan usaha blaja bwk keta….

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: