Archive

Archive for February, 2009

Furaihatun Najlaa’ yang c0mel!!!

February 23, 2009 4 comments

Hari tu aku janji nak tunjuk gambar baby Najla kan?? so kat sini aku tunjuk la 1 dulu gambar….aku lupe nak ambik gambar kat camera ayah aku hari tu…nanti aku upload lagi….

Comelnye....(^_^)

Comelnye....(^_^)

 

Macam ne?? comel tak?? ade macam mak tam dia ni????  (ayat ni mesti di  “jealousi” oleh mak sedara yang lain HAHAHA!!!)

Advertisements

Hari-hari yang busy (2)!!!!!!!(@_@)(@_@)…..double dizzy!!!…

February 20, 2009 2 comments

Busy aku makin teserlah dengan projek brtimbun2 kat U, apa tak nya…. Tidur makin tak menentu…. rasa macam masa blah dengan cepat….. study plak tak sempat….. aku sekarang macam hidup kat “danger zone”….. bila aku tgok day plan aku untuk bulan Februari,FUHHH….kalah Pak Lah…hahaha…. tiap2 hari padat ngan aktiviti,meeting, taip surat, hantor surat, pergi jumpe orang,  buat assingmnt, buat kajian lapangan, ambil sijil diploma dan lain-lain….

Projek yang paling dekat sekali Projek Malam Kebudayaan Melayu pada 26/2/09..Projek ni sbnrnya projek 1st year…. Hmmm bile dah dekat ngan hari kejadian ni macam2 masalah akan timbul…. prob paling besor ialah tajaan yang tidak mncukupi..NI MMG PROBLEM YG TERSANGATTTTT LA BESAR!!!!….sbb kalau tak de duit, macam2 tak boleh dibeli barang macam prop, kain, booklet dan lain lagi….. TENSION SEYH!!!!…nasib baik dah buat back up plan..so boleh la tampung sikit…. Ni 1 lagi masalah besar,,,timbul plak suara2 sumbang kata nak boikot projek ni..WUT THE HELL!!!.. setahu aku tak de plak kitaorng ( AJK PROJEK NI) buat masalah ngan korang (suara2 sumbang)… kitaorng tak mintak pon masa,tenaga apatah lagi duit kat korang….asal plak nak boikot kitaorng ni???..tak faham aku…. bile suruh boikot barangan ISRAEL, tak de plak nak sibuk2 boikot,nak kecoh2… tapi kalau nak kenakan kaum kerabat sendiri, sibuk plak “golongan ni”…. Ade yang terasa ke??? Sorry la….bukan salah  aku… Kalau macam ni la…sampai bile2 la Orang Melayu tak maju…apatah lagi nak CEMERLANG, GEMILANG & TERBILANG…huhuhu….

Ok,tu cite pasal projek kat kolej kediaman aku,,,,skrang nak cite pasal study aku plak….. aku ni memang susah nak buat ulang kaji….tapi skrang ni aku rindu gile nak ulang kaji (ayat tak bley blah..hahaha) Selain sibuk ngan projek, aku pon bz ngan assingmnt…kena pergi tadika buat observation, kena buat survey la, kena siapkan keje seni, presenTENSION, attend seminar APK dan bende sampingan lain… memang terkejar2…. Tapi Alhamdulillah, untuk minggu ni aku berjaya siapkan 4 keje seni, buat survey, buat observation kat tadika, presentation…macam2 halangan aku tempuh nak siapkan keje ni….. apa taknye…. masa nak pergi buat observation,group aku tersesat… pastu lepas buat observation aku kena balik rumah untuk buat soalan survey pndidikan khas…aku balik rumah hari Khamis (9/2), Jumaat (20/2) aku trpaksa balik ke UM semula sebab Sabtu aku ade Seminar Asas Pembudayaan Keusahawanan….kalau tak pergi seminar ni, 5% markah akan ditolak…. so terpaksa la terkejar2…penat nye tak payah kata la….memang terAMAT sangatla…..

Pastu pulak, ayah aku bagitahu hari ni (Jumaat) abang long aku balik rumah…tak sempat aku nak jumpa Syifa’ ngeng ngeng….rindu gile kat budak tu…pastu plak hari Sabtu abang ngah aku balik rumah gak..bawak balik Kak Sya & Baby Najla….sedih sungguh…tak tahu bile dapat jumpe diorng semua….Kat sini aku nak berterima  kasih orang2 sekeliling aku especiallly MAK & AYAH aku sebab banyak tolong & support aku…tak lupa gak kat adik beradik & kengkawan & sangkatan dngan nye…(ayat touching tu)…. ALLAH je yang dapat balas budi kalian…TQ SO MUCH!!!!

My 2nd niece…..(“,)

February 10, 2009 2 comments

Wahhh……gumbiranye aku hari ni….aku dah dapat anak sedara kedua…baby girl..anak abangah aku…lahir pada pukul 9.45 pagi tadi…nama baby girl ni Furaihatun Najlaa’ bt Hassanul ‘Abiddin…..buat masa ni aku tak tahu lagi apa makna nama baby ni…

Hmm ok la..nanti posting akan datang kalau ade gambar baby ni aku upload..biasa la,buat masa ni aku busy,tak de masa nak balik rumah…so susah la nak dapat gambar baby baru..Sekarang Syifa’ dah ade member….dah jadi kak long ler..hehehe….maka bertambah lagi la bahan eksperimen aku….kui kui kui

kepada baby Furaihatun Najlaa’…..semoga berjaya dalam mengharungi liku kehidupan ni…..

Hari-hari yang busy!!!!!!!! (@_@)

February 8, 2009 3 comments

Penatnye,,,stresssssssnye,,,,,bznye,,,, !!!!!!!

Ni la perkataan yg aku telah ucapkan,dan akan ulang lagi dihari-hari seterusnye….dan perkataan ni akan aku ulang selagi aku hidup….

Tak sangka aku bile dah masuk “U” ni bnyk bende kite kena bagi komitmen..kena join projek fakulti la, kolej la… sebenarnye bukan aku tak nak ambil part, tapi kadang2 risau plak bile dah selalu bz ni,takut pelajaran terabai…..takut pointer jatuh…arggggghh TIDAKKKK!!!!!

    Sebenarnye aku tak kisah pon join projek ni, sebab dari situ aku boleh develop soft skill aku…tapi satu bende je aku kena ingat…aku masuk “U” ni untuk blaja….so bende2 yg bz tu just halangan,dugaan yg ALLAH berikan untuk aku…DIA nak tengok macam ne aku ni…adakah bile aku bz aku akan tinggalkan DIA (cth, aku tak solat,abaikan pelajaran)…hmm buat masa ni ALHAMDULILLAH….tapi kadang je iman ni turun dan naik….but i try my best to enhance my iman…so semua yang aku hadapi ni just dugaan dari ALLAH,,,,

INSYA ALLAH aku akan perform sebaik mungkin..baik dalam ibadat, pelajaran,mahupon dalam projek..hehehehe…..SO PADA SEMUA, DOAKAN AKU YEK….AKU PON AKAN DOAKAN UNTUK DIRI AKU & UNTUK KORANG GAK!!!